Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. December 30. 08:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Megfelel a nemzetközi előírásoknak a ferihegyi repülőtér járványkezelése

Megfelel a nemzetközi előírásoknak a ferihegyi repülőtér járványkezelése

A budapesti Liszt Ferenc-repülőtér a nemzetközi előírásoknak megfelelően kezeli a koronavírus-járványt, hozzájárulva a légi közlekedés mielőbbi helyreállításához - közölte a Budapest Airport kedden az MTI-vel.

A repülőteret üzemeltető társaság azt írta, hogy folyamatos a fertőtlenítő takarítás és a szellőztetők tisztítása, a fertőzés megakadályozása érdekében térelválasztókat, padló- és tiltó matricákat helyeztek ki, a személyzetet pedig maszk viselésére kötelezték.

Az utasok az épület minden pontján kézfertőtlenítőket találnak, és emberi érintkezés nélkül adhatják föl a poggyászaikat. A repülőtéren tesztközpont is nyílt, ahol PCR- és antigén gyorsteszteket egyaránt végeznek.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret az Airport Council International (ACI - Repülőterek Nemzetközi Tanácsa) akkreditáltnak nyilvánította a légi közlekedés újraindítását célzó programjában, miután megvizsgálta a Budapest Airport járványügyi intézkedéseit. A kezdeményezés a járványügyi intézkedések ösztönzésével és a tapasztalatok megosztásával segíti a légi közlekedés mielőbbi újraindulását - olvasható a közleményben.

A Budapest Airport 2019-ben 16,2 millió utassal 8,8 százalékos forgalomnövekedést ért el, de egy korábbi közleményük szerint a járvány miatt idén legfeljebb 4 millió utassal számolnak. A teherforgalom ugyanakkor zavartalan, az éves mennyiség már novemberben meghaladta 120 ezer tonnát. A 2019-es cargoforgalom több mint 135 ezer tonna volt.

Címkék: ferihegy, repülő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.