Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Május 12. 06:35, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Megfente a kését, majd megfenyegette a nagymamáját, hogy elvágja a torkát

Megfente a kését, majd megfenyegette a nagymamáját, hogy elvágja a torkát

Az esztergomi bíróság végrehajtandó szabadságvesztésre ítélheti a korábban már kétszeresen is büntetett férfit.

A férfi nagyszüleivel egy lakásban élt 2019-ben – ahogy az ügyészség fogalmazott – egy Duna menti kisvárosban. 2019. július 7-én 14 óra és 17 óra között a vádlott a lakásban ittas állapotban a kését fente, és közben azt kiabálta a nagymamájának, hogy meg akar valakit ölni, mert börtönbe szeretne kerülni, majd egyre hangosabban ordibált.

Az asszony megijedt, ezért a rendőrségre akart telefonálni, mire vádlott megfenyegette, hogyha ki meri hívni a rendőrséget, elvágja a torkát, majd távozott a házból. A nő az ajtót bezárta, mert félt a vádlottól. Ezt követően a férfi 2019. július 7-én 20 óra körül – mivel a sértett nem engedte őt be a lakásba erőszakos viselkedése és ittassága miatt – a konyhán lévő nyitott ablak szúnyoghálóját kivágta és az ablakon át bemászott a házba, közben azt ordította sértettnek, hogyha ki meri hívni a rendőröket, akkor „kinyírja”. A nagymama félelmében kiszaladt a lakásból – közölte a vádhatóság közleményében.

A férfi büntetett előéletű, őt a bíróság 2018-ban két ízben ítélte vagyon elleni bűncselekmény miatt felfüggesztett szabadságvesztésre, illetve 2019-ben hamis vád bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat végrehajtandó szabadságvesztésre, közügyektől eltiltásra ítélje, valamint a felfüggesztett szabadságvesztések végrehajtását rendelje el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT