Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Szeptember 25. 08:27, szerda | Helyi
Forrás: lvp

Meggyes Tamás nem akar visszavonulni – a Fidesz dönt

Meggyes Tamás nem akar visszavonulni – a Fidesz dönt

Országgyűlési képviselő ugyan nem lesz, de korai arról beszélni, hogy az esztergomi politikából mikor és hogyan vonul vissza, mindezt Meggyes Tamás a Népszavának nyilatkozta kedden.

Az esztergomi Fideszt a frakció jelenítette meg, a frakciót pedig Meggyes Tamás, ezért a népszerűtlenség ráhúzódott a frakcióra és a pártra. Ezt belátva és ennek következményeit elfogadva Meggyes Tamás kiszáll a közéletből, és a jelenlegi Fidesz-frakció egyetlen tagja sem jelölteti magát újra a következő önkormányzati választáson” – olvasható György Róbert, a Fidesz Esztergomi Szervezete elnökének nyilatkozata a Magyar Hírlap keddi számában.

Meggyes Tamás minderre a Népszavában reagált, melyben elmondta, hogy a Fideszben ugyan van a vezetőségi döntéseknek egyfajta kötelező iránya, ám az ő szerepemről nem született semmiféle vezetőségi döntés.

Arról sincs szó, hogy az esztergomi Fidesz-frakció tagjai úgy döntöttek volna, kivonulnak a közéletből. Sőt a frakció nagy része – két ember kivételével – arról tájékoztatott, hogy folytatni szeretné a politizálást" – árulta el a képviselő hozzátéve, szeretné, ha maga mondhatná meg, mikor száll ki.

A Népszava ezt követően felkereste György Róbertet is, aki leszögezte, hogy nem felejtették el megkérdezni Meggyes Tamást a döntéssel kapcsolatban.

„Az okozhat disszonanciát, hogy Tamás egy magán- vagy háttérbeszélgetést talán nem tekint a saját, hivatalos álláspontjának” – fogalmazott az esztergomi Fidesz-elnök, hangsúlyozva azt is, hogy a jelöltségről egy pártszervezeten belül a tagság, az elnökség vagy adott esetben a választókerületi elnök dönt.

A lap szerint Meggyes Tamás csütörtökön találkozik György Róberttel, hogy tisztázzák a helyzetet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.