Városlista
2021. április 16, péntek - Csongor

Hírek

2013. Szeptember 25. 08:27, szerda | Helyi
Forrás: lvp

Meggyes Tamás nem akar visszavonulni – a Fidesz dönt

Meggyes Tamás nem akar visszavonulni – a Fidesz dönt

Országgyűlési képviselő ugyan nem lesz, de korai arról beszélni, hogy az esztergomi politikából mikor és hogyan vonul vissza, mindezt Meggyes Tamás a Népszavának nyilatkozta kedden.

Az esztergomi Fideszt a frakció jelenítette meg, a frakciót pedig Meggyes Tamás, ezért a népszerűtlenség ráhúzódott a frakcióra és a pártra. Ezt belátva és ennek következményeit elfogadva Meggyes Tamás kiszáll a közéletből, és a jelenlegi Fidesz-frakció egyetlen tagja sem jelölteti magát újra a következő önkormányzati választáson” – olvasható György Róbert, a Fidesz Esztergomi Szervezete elnökének nyilatkozata a Magyar Hírlap keddi számában.

Meggyes Tamás minderre a Népszavában reagált, melyben elmondta, hogy a Fideszben ugyan van a vezetőségi döntéseknek egyfajta kötelező iránya, ám az ő szerepemről nem született semmiféle vezetőségi döntés.

Arról sincs szó, hogy az esztergomi Fidesz-frakció tagjai úgy döntöttek volna, kivonulnak a közéletből. Sőt a frakció nagy része – két ember kivételével – arról tájékoztatott, hogy folytatni szeretné a politizálást" – árulta el a képviselő hozzátéve, szeretné, ha maga mondhatná meg, mikor száll ki.

A Népszava ezt követően felkereste György Róbertet is, aki leszögezte, hogy nem felejtették el megkérdezni Meggyes Tamást a döntéssel kapcsolatban.

„Az okozhat disszonanciát, hogy Tamás egy magán- vagy háttérbeszélgetést talán nem tekint a saját, hivatalos álláspontjának” – fogalmazott az esztergomi Fidesz-elnök, hangsúlyozva azt is, hogy a jelöltségről egy pártszervezeten belül a tagság, az elnökség vagy adott esetben a választókerületi elnök dönt.

A lap szerint Meggyes Tamás csütörtökön találkozik György Róberttel, hogy tisztázzák a helyzetet.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 16. 10:28, péntek | Helyi

Új vezérigazgató a Magyar Suzuki Zrt. élén

Új vezérigazgató kerül a Magyar Suzuki Zrt. élére. Atsumi Masato május elsejével váltja Abe Yoshinobut, aki a Suzuki Motor Corporation globális autós üzletágának marketing divízióján folytatja karrierjét.

2021. Április 16. 10:23, péntek | Helyi

Útfelújítás a Nap utcában

A Zöld-Út Esztergom Kft. tájékoztatása szerint 2021.04.19–től (hétfő) – 2021.04.22-ig (csütörtök) a Szent Tamás-hegyi Nap utca útjavítási munkálatok miatt, mind a 4 napon 07:30. - 15:00. óra között lezárásra kerül.

2021. Április 16. 07:16, péntek | Helyi

Megmenekültek és gazdira várnak

Diósvölgyből mentettek a Bogáncs munkatársai egy elhanyagolt anyakutyát és 4 újszülött kicsinyét. Az állatok, bár volt gazdájuk, elképesztően mostoha körülmények között éltek. Több társukkal együtt ők is gazdira várnak.

2021. Április 15. 20:09, csütörtök | Helyi

Július 2-án indul az Esztergomi Várszínház idei szezonja

Magyar szerzők évada címmel hirdeti meg nyári műsorkínálatát az Esztergomi Várszínház - közölte az intézmény igazgatója, Horányi László csütörtökön az MTI-vel.