Városlista
2021. április 16, péntek - Csongor

Hírek

2013. Szeptember 24. 07:52, kedd | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter / Magyar Hírlap / fotó: MTI

Meggyes Tamás visszavonul a közéletből, a frakció jövőre nem indul

Meggyes Tamás visszavonul a közéletből, a frakció jövőre nem indul

Meggyes Tamás visszavonul a közéletből, írja keddi számában a Magyar Hírlap. A lapnak György Róbert a Fidesz Esztergomi Szervezetének elnöke kifejtette, a jövő évi választásokon a jelenlegi frakció egyik tagja sem indul.

"Az esztergomi Fideszt a frakció jelenítette meg, a frakciót pedig Meggyes Tamás, ezért a népszerűtlenség ráhúzódott a frakcióra és a pártra" - indokolta a politikus visszavonulását György Róbert, a Fidesz Esztergomi Szervezetének új elnöke.

A Fidesz új választókerületi elnöke Völner Pál lett, így az infrastruktúráért felelős államtitkár indul majd jövőre képviselőjelöltként a térségében. Emellett megújult a Fidesz Esztergomi Szervezete is, melynek új elnöke, György Róbert új stílust, nyitottságot, együttműködést ígért. Az elnök szerint az esztergomi szervezet célja, hogy kihúzza a Fideszt abból a népszerűtlenségi gödörből, ahová Meggyes Tamás juttatta.

Az esztergomi Fideszt a frakció jelenítette meg, a frakciót pedig Meggyes Tamás, ezért a népszerűtlenség ráhúzódott a frakcióra és a pártra. Ezt belátva és ennek következményeit elfogadva Meggyes Tamás kiszáll a közéletből, és a jelenlegi Fidesz-frakció egyetlen tagja sem jelölteti magát újra a következő önkormányzati választáson” - nyilatkozta a lapnak György Róbert.

A Magyar Hírlap cikke kifejti azt is, hogy mivel a helyi KDNP is Meggyes Tamás miatt távolodott el a Fidesztől, ezért most lehetővé vált a polgári jobboldal együttműködése. E mentén kötött együttműködési megállapodást a két szervezet, valamint ennek köszönhetően jön létre szeptember 30-án a Szövetség Esztergomért Összefogás, melynek tagja a Fidesz, a Fidelitas, a KDNP, a Rudnay Egyesület és több más civilszervezet – teszi hozzá az újság.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 16. 10:28, péntek | Helyi

Új vezérigazgató a Magyar Suzuki Zrt. élén

Új vezérigazgató kerül a Magyar Suzuki Zrt. élére. Atsumi Masato május elsejével váltja Abe Yoshinobut, aki a Suzuki Motor Corporation globális autós üzletágának marketing divízióján folytatja karrierjét.

2021. Április 16. 10:23, péntek | Helyi

Útfelújítás a Nap utcában

A Zöld-Út Esztergom Kft. tájékoztatása szerint 2021.04.19–től (hétfő) – 2021.04.22-ig (csütörtök) a Szent Tamás-hegyi Nap utca útjavítási munkálatok miatt, mind a 4 napon 07:30. - 15:00. óra között lezárásra kerül.

2021. Április 16. 07:16, péntek | Helyi

Megmenekültek és gazdira várnak

Diósvölgyből mentettek a Bogáncs munkatársai egy elhanyagolt anyakutyát és 4 újszülött kicsinyét. Az állatok, bár volt gazdájuk, elképesztően mostoha körülmények között éltek. Több társukkal együtt ők is gazdira várnak.

2021. Április 15. 20:09, csütörtök | Helyi

Július 2-án indul az Esztergomi Várszínház idei szezonja

Magyar szerzők évada címmel hirdeti meg nyári műsorkínálatát az Esztergomi Várszínház - közölte az intézmény igazgatója, Horányi László csütörtökön az MTI-vel.