Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Szeptember 24. 07:52, kedd | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter / Magyar Hírlap / fotó: MTI

Meggyes Tamás visszavonul a közéletből, a frakció jövőre nem indul

Meggyes Tamás visszavonul a közéletből, a frakció jövőre nem indul

Meggyes Tamás visszavonul a közéletből, írja keddi számában a Magyar Hírlap. A lapnak György Róbert a Fidesz Esztergomi Szervezetének elnöke kifejtette, a jövő évi választásokon a jelenlegi frakció egyik tagja sem indul.

"Az esztergomi Fideszt a frakció jelenítette meg, a frakciót pedig Meggyes Tamás, ezért a népszerűtlenség ráhúzódott a frakcióra és a pártra" - indokolta a politikus visszavonulását György Róbert, a Fidesz Esztergomi Szervezetének új elnöke.

A Fidesz új választókerületi elnöke Völner Pál lett, így az infrastruktúráért felelős államtitkár indul majd jövőre képviselőjelöltként a térségében. Emellett megújult a Fidesz Esztergomi Szervezete is, melynek új elnöke, György Róbert új stílust, nyitottságot, együttműködést ígért. Az elnök szerint az esztergomi szervezet célja, hogy kihúzza a Fideszt abból a népszerűtlenségi gödörből, ahová Meggyes Tamás juttatta.

Az esztergomi Fideszt a frakció jelenítette meg, a frakciót pedig Meggyes Tamás, ezért a népszerűtlenség ráhúzódott a frakcióra és a pártra. Ezt belátva és ennek következményeit elfogadva Meggyes Tamás kiszáll a közéletből, és a jelenlegi Fidesz-frakció egyetlen tagja sem jelölteti magát újra a következő önkormányzati választáson” - nyilatkozta a lapnak György Róbert.

A Magyar Hírlap cikke kifejti azt is, hogy mivel a helyi KDNP is Meggyes Tamás miatt távolodott el a Fidesztől, ezért most lehetővé vált a polgári jobboldal együttműködése. E mentén kötött együttműködési megállapodást a két szervezet, valamint ennek köszönhetően jön létre szeptember 30-án a Szövetség Esztergomért Összefogás, melynek tagja a Fidesz, a Fidelitas, a KDNP, a Rudnay Egyesület és több más civilszervezet – teszi hozzá az újság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT