Városlista
2019. december 16, hétfő - Etelka

Hírek

2019. December 02. 15:09, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Meghosszabbították az 54 millió forintnyi csempészcigivel lebukott nő letartóztatását

Meghosszabbították az 54 millió forintnyi csempészcigivel lebukott nő letartóztatását

Hétfőn döntött az esztergomi bíróság a letartóztatás meghosszabbításáról. Összesen 37500 doboz magyar zár-és adójegy nélküli cigarettával bukott le a nő Esztergomban.

Különösen nagy értékre, jövedéki adózás alól elvont termékre elkövetett orgazdaság bűntette miatt a letartóztatása hosszabbítását indítványozta az Esztergomi Járási Ügyészség egy ukrán nőnek – közölte az ügyészség.

Az indítvány szerint a gyanúsított június 3-án Esztergomban közlekedett a lengyel hatósági jelzésű kocsival és 12 óra 40 perc körüli időben a Nagy-Duna sétány parkolójában megállt. A gyanúsított a kocsiban összesen 37 500 doboz magyar zár- és adójegy nélküli cigarettát tartott, melyeket Magyarországon nem forgalmaznak, erre figyelemmel a gyanúsítottól lefoglalt cigaretták jövedéki adózás alól elvont terméknek minősülnek.

A Magyarországon nem forgalmazott cigaretták kiskereskedelmi eladási ára 1440 forint dobozonként, erre tekintettel a 37500 csomag cigaretta ára 54 millió forint.

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság 2019. június 5-én rendelte el a gyanúsított letartóztatását, majd legutóbb 2019. december 5-ig meghosszabbította.

Az ügyészség indítványozta a letartóztatás határidejének újabb három hónappal, azaz 2020. március 5-ig történő meghosszabbítását, mert megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, illetve a bizonyítást veszélyeztetné.

Az indítvány tárgyában az Esztergomi Járásbíróság nyomozási bírája december 2-án ülést tartott, ezen a gyanúsítottat meghallgatta.

A gyanúsított meghallgatása alapján a bíróság az ügyészi indítványt megalapozottnak találta, és a letartóztatást 2020. március 5. napjáig meghosszabbította.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 15. 10:39, vasárnap | Helyi

Holttestet találtak a Hősök terénél

„Holttest a járdán a Hősök tere körforgalomnál” – küldte az üzenetet vasárnap délelőtt olvasónk hozzátéve, hogy az orvosi ügyelet kocsija és a rendőrségi helyszínelő furgon áll mellette.

2019. December 15. 10:19, vasárnap | Helyi

Halállal végződött a bajnai úti baleset

Még nem tudni, hogy miért tért át a szemközti sávba az egyik autós. A két kocsi frontálisan ütközött Bajna és Nagysáp között.

2019. December 15. 05:00, vasárnap | Helyi

Közös adventi gyertyagyújtás Kertvárosban

December 18-án szerdán 15 órára Kertváros adventi rendezvényére hívja a közönséget a Féja Géza Közösségi Ház a kertvárosi kirendeltséghez.

2019. December 15. 04:42, vasárnap | Helyi

Emlékművet avatnak a világháborúban elesett és elhurcolt romák tiszteletére

December 18-án Kertvárosban emlékművet avat a II. világháborúban elesett és elhurcolt esztergomi romák tiszteletére az Esztergomi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat.