Városlista
2020. június 5, péntek - Fatime

Hírek

2019. December 02. 15:09, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Meghosszabbították az 54 millió forintnyi csempészcigivel lebukott nő letartóztatását

Meghosszabbították az 54 millió forintnyi csempészcigivel lebukott nő letartóztatását

Hétfőn döntött az esztergomi bíróság a letartóztatás meghosszabbításáról. Összesen 37500 doboz magyar zár-és adójegy nélküli cigarettával bukott le a nő Esztergomban.

Különösen nagy értékre, jövedéki adózás alól elvont termékre elkövetett orgazdaság bűntette miatt a letartóztatása hosszabbítását indítványozta az Esztergomi Járási Ügyészség egy ukrán nőnek – közölte az ügyészség.

Az indítvány szerint a gyanúsított június 3-án Esztergomban közlekedett a lengyel hatósági jelzésű kocsival és 12 óra 40 perc körüli időben a Nagy-Duna sétány parkolójában megállt. A gyanúsított a kocsiban összesen 37 500 doboz magyar zár- és adójegy nélküli cigarettát tartott, melyeket Magyarországon nem forgalmaznak, erre figyelemmel a gyanúsítottól lefoglalt cigaretták jövedéki adózás alól elvont terméknek minősülnek.

A Magyarországon nem forgalmazott cigaretták kiskereskedelmi eladási ára 1440 forint dobozonként, erre tekintettel a 37500 csomag cigaretta ára 54 millió forint.

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság 2019. június 5-én rendelte el a gyanúsított letartóztatását, majd legutóbb 2019. december 5-ig meghosszabbította.

Az ügyészség indítványozta a letartóztatás határidejének újabb három hónappal, azaz 2020. március 5-ig történő meghosszabbítását, mert megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, illetve a bizonyítást veszélyeztetné.

Az indítvány tárgyában az Esztergomi Járásbíróság nyomozási bírája december 2-án ülést tartott, ezen a gyanúsítottat meghallgatta.

A gyanúsított meghallgatása alapján a bíróság az ügyészi indítványt megalapozottnak találta, és a letartóztatást 2020. március 5. napjáig meghosszabbította.Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 05. 09:46, péntek | Helyi

Motoros rendőrök járőröznek a megyében

Az is cél, hogy jelenlétükkel felhívják a közlekedők figyelmét a megnövekedett számú motorosra az utakon.

2020. Június 05. 05:34, péntek | Helyi

Minden korlátozás megszűnt a határon

A koronavírus-járvány előtti időszaknak megfelelően lehet oda-vissza közlekedni.

2020. Június 05. 05:00, péntek | Helyi

Jövő évtől országszerte tilos az avar és a kerti hulladék égetése

Az agrárminiszter által benyújtott, a környezet védelmének általános szabályairól szóló és a természet védelméről szóló törvény módosítását 148 igen szavazattal, 21 tartózkodás mellett fogadta el a parlament csütörtökön.

2020. Június 04. 18:18, csütörtök | Helyi

Ideiglenesen parkolókat zárnak le a belvárosban

Két napon is festik a Lőrinc utcai parkolóhelyeket.