Városlista
2019. szeptember 23, hétfő - Tekla

Hírek

2019. Szeptember 11. 08:29, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu / fotók: police.hu

Megkapta büntetését a fiatal lány halálát okozó ittas cserbenhagyó

Megkapta büntetését a fiatal lány halálát okozó ittas cserbenhagyó

Egyelőre nem jogerősen 3 év börtönbüntetésre ítélte hétfőn az esztergomi bíróság a férfit.

Egy ittas, dorogi férfi vezette azt a kisbuszt, amely hat utassal többször megpördült és egy öt méter mély árokba csapódott a bajóti pincesoron 2018 tavaszán. Egy 22 éves fiatal nő kiesett a járműből és alászorult. Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt – írtuk az eset után a részletekkel.

A kisbuszban utazó további négy utas nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A tragédiát követően a vádlott nem nyújtott segítséget, a mentőket és a rendőröket sem értesítette, segítségnyújtási kötelezettségét elmulasztva a helyszínről elmenekült – közölte a törvényszék.

A 24 éves férfi ügyét az Esztergomi Járásbíróság tárgyalta szeptember 9-én. Az előkészítő ülésen a törvényszék a vádlottat közúti baleset okozása, jármű önkényes elvétele és segítségnyújtás elmulasztása miatt 3 év börtönbüntetésre ítélte, valamint 6 évre eltiltotta a járművezetéstől, illetve 4 évre a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet még nem jogerős, mivel az ügyész és a vádlott és védője is három nap gondolkodási időt kért – tette hozzá a bíróság.

Címkék: cserbenhagyó, ittas, lány

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 23. 09:47, hétfő | Helyi

Esztergomi céget is kitüntettek megyei gazdasági díjjal

Különdíjjal ismerte el az esztergomi Babits Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. teljesítményét a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

2019. Szeptember 23. 09:39, hétfő | Helyi

Több százezer forintnyi áramot lopott egy esztergomi férfi

Kisebb értékre elkövetett lopás miatt nyújtott be vádiratot az Esztergomi Járási Ügyészség egy esztergomi férfival szemben, aki közel egy évig lopta az áramot a hétvégi házában.

2019. Szeptember 23. 09:16, hétfő | Helyi

Többször is lopott műszaki cikkeket, mire lebukott

Az Esztergomi Járási Ügyészség a szabálysértési értékre üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy kiskunfélegyházi férfival szemben, aki háromszor tért be lopni a dorogi üzletbe.

2019. Szeptember 23. 05:00, hétfő | Helyi

Ismét rongálás történt a szentgyörgymezei temetőben

Nem először történt.