Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Január 27. 16:22, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Fotók: police.hu

Megkapta büntetését a Nyergesen tomboló és rongáló férfi

Megkapta büntetését a Nyergesen tomboló és rongáló férfi

Közlekedés biztonsága elleni bűntett, garázdaság vétsége és rongálás vétsége miatt indult ügyben felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a férfit.

A férfi 2019. augusztus 25-én 18 óra 45 perckor Nyergesújfalun a Kossuth Lajos úttal párhuzamos, Lábatlan felől Tát irányába vezető kerékpárútnál kidöntött egy „Elsőbbségadás kötelező” és „Gyalog és kerékpárút” közúti táblát. Sőt utóbbit a közelben lévő vasúti sínek irányába dobta. Emiatt a közlekedők számára nem volt látható – közölte az ügyészség.

A vádlott a cselekményével a kerékpárút és a Kossuth Lajos út kereszteződésében az elhelyezett közlekedési jelzés eltávolításával a közúti közlekedés biztonságát veszélyeztette; és az a vádlott cselekménye folytán nem felelt meg az adott kereszteződés szokásos állapotának sem, így a közlekedők számára egyúttal megtévesztővé vált – tette hozzá a vádhatóság.

A vádlott ezután a Kossuth Lajos úton lévő buszmegálló hátsó, három elemből álló üveg oldalfalából kettőt berúgott és közben hangosan kiabált.

A vádlott erőszakos, öntörvényű, a társadalmi együttélési szabályokkal nyíltan szembehelyezkedő magatartása alkalmas volt arra, hogy a jelenlévőkben és másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen. A vádlott ezen cselekményével a buszmegállóban 196 596 forint kárt okozott, amelyet a vádlott a nyomozás során megtérített a buszmegállót fenntartó önkormányzatnak.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság a vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje.

Az Esztergomi Járásbíróság az ügyészség indítványa alapján, büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével a vádlottal szemben halmazati büntetésül 1 év 2 hónap börtön fokozatú szabadságvesztés büntetést szabott ki, amelynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT