Városlista
2022. május 17, kedd - Paszkál

Hírek

2022. Január 24. 11:33, hétfő | Helyi
Forrás: esztergom.hu

Megkezdődik a lakossági szennyvízelszállítások ellenőrzése

Megkezdődik a lakossági szennyvízelszállítások ellenőrzése

Polgármesteri rendelet alapján Esztergom közigazgatási területén belül a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz elszállítását kizárólagosan az önkormányzattal szerződésben álló közszolgáltató végezheti.

A fenti rendelkezés értelmében az idei évben is megkezdődik a lakossági szennyvízelszállítások ellenőrzése Esztergom területén - olvasható az esztergom.hu oldalon.

Az Önkormányzat felhívja az ingatlantulajdonosok figyelmét, hogy az ingatlan tulajdonosa köteles a zárt tárolóban tárolt lakossági szennyvizek szippantó gépjármű segítségével történő elszállításról, valamint az elszállítást igazoló, tárgyévre és az előző évre vonatkozó dokumentumok őrzéséről gondoskodni.

A 20/2019. (XI.26.) önkormányzati rendelet 22. §-a szerint Esztergom teljes közigazgatási területén tilos a háztartási szennyvizek szikkasztása.A rendelet alapján az ingatlanok területén keletkező szennyvíz csak teljesen zárt tárolóban, vagy CE megfelelősségi jelöléssel rendelkező szennyvízkezelő berendezés alkalmazása révén helyezhető el.

Polgármesteri rendelet alapján Esztergom közigazgatási területén belül a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz elszállítását kizárólagosan a Schwéger Szolgáltató Betéti Társaság végezheti, mint az önkormányzattal szerződésben álló közszolgáltató.

A háztartási szennyvíz elszállításának igényét bejelenteni hétköznap 07:00-15:00 óra között a + 36 30/ 634-6466 és a + 36 30/ 986-8248 telefonszámokon lehet.

Az ingatlan tulajdonosa köteles az önkormányzat által szervezett kötelező közszolgáltatást igénybe venni, és az ingatlanán keletkező háztartási szennyvíz közszolgáltatónak történő átadásáról a rendeletben meghatározott módon gondoskodni.
Az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal ellenőrzést végző munkatársai a képen látható mintának megfelelően kiállított – a közszolgálati igazolványok igénybevételének és használatának szabályzatáról szóló 1/2021. (I. 25.) számú Jegyzői Utasítás szerinti – igazolvánnyal rendelkeznek, amelyet az ellenőrzés kezdetén a tulajdonosnak felmutatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 16. 10:08, hétfő | Helyi

sCompany ACOUSTIC KONCERT @ Kali

Cégünk alapkőletétele nagyjából a 2019 első felére tehető.

2022. Május 16. 09:58, hétfő | Helyi

Hulladékgyűjtő napok Esztergomban

2022. Május 16. 09:52, hétfő | Helyi

Eltűnés miatt keresik Szegvári Erinát

A Komáromi Rendőrkapitányság az esztergomi születésű fiatal lány eltűnése kapcsán a lakosság segítségét kéri.

2022. Május 16. 09:48, hétfő | Helyi

Óriási föld alatti városra bukkantak Törökországban

Az ősi komplexumban akár 60-70 ezer ember is élhetett.