Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2018. Július 07. 05:02, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Megkívánta a nő a férfit, végül életmentő műtéten esett át az asszony – Tárgyalás Esztergomban

Megkívánta a nő a férfit, végül életmentő műtéten esett át az asszony – Tárgyalás Esztergomban

A nő közeledni próbált a férfihoz, aki ezt olyan súlyos veréssel viszonozta, hogy az asszonyon életmentő műtétet kellett végrehajtani.

Az eset még tavaly szeptember 29-én történt Esztergomban, a hajléktalanként élő férfi ügyét azonban július 13-án tárgyalja a bíróság.

A törvényszék közleménye szerint a hajléktalanként élő vádlott 2017. szeptember 29-én délután ismerősével alkoholt fogyasztott egy esztergomi kocsmában, ahol ittas állapotba kerültek. Kicsivel később csatlakozott hozzájuk egy nőismerősük, akivel együtt folytatták az italozást. Később úgy döntöttek, hogy elmennek a vádlott ismerőséhez és ott töltik az éjszakát. A vádlott, a sértett és a barátjuk útközben még vettek alkoholt, amit menet közben is ittak. Egy bolt közelében tartózkodtak, amikor a vádlott és a sértett szóváltásba került amiatt, hogy a sértett a vádlott akarata ellenére megkísérelt közeledni a vádlotthoz.

A vita során a férfi két-három alkalommal pofon ütötte a sértettet, aki válaszul egyszer pofonvágta a vádlottat, aki emiatt testszerte ütlegelni kezdte a nőt. Ezután mindhárman folytatták útjukat. Miután megérkeztek a rendszerint hajléktalanok által lakott elhagyatott házba, a sértett lefeküdt az ágyba, a vádlott azonban ismét rátámadt, és őt újfent nagy erővel, ököllel testszerte ütlegelte, valamint hangosan szitkozódott vele, végül önszántából abbahagyta a sértett bántalmazását és valamennyien elaludtak.

A sértett másnap hasi fájdalmakat érzett, de orvosi segítség nélkül hazament. Majd az asszony a bántalmazást követően dolgozott, napokkal később a szűnni nem akaró fájdalmai miatt az esztergomi kórházban kivizsgálva megállapították, hogy lépsérülést szenvedett, azonnali műtéti ellátásra szorult, így a lépét eltávolították.

A sértett által elszenvedett lépsérülés a hasüregben történő heveny elvérzés lehetősége miatt közvetetten életveszélyes sérülésnek tekintendő, és szakszerű orvosi ellátás hiányában a sértett halála következhetett volna be.

A férfi akár nyolc évet is kaphat, ez az bűncselekmény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.