Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Október 09. 07:21, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Megmaradó utazási kedvezmények

Megmaradó utazási kedvezmények

Megmarad az öregségi nyugdíjasok, a diákok és a 6 éven aluli gyerekek utazási kedvezménye - nyilatkozott a Hír Televíziónak Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára.

A többi utazási kedvezmény átalakításáról még nem egyeztettek. Így nem tudni, hogy megmarad-e a közalkalmazottak vagy a 26 éven aluliak utazási kedvezménye - írja a Magyar Nemzet.

A lap kérdésére egy szakmai konferencián az államtitkár azt mondta, a kedvezmények áttekinthetetlen rendszere helyett az említett kedvezményezetti körön túl a cég akkor ad kedvezményt, ha üzletpolitikai érdeke úgy kívánja. Mint ahogy az idén kedvezményekkel serketette a balatoni településeket a fővárossal összekötő járatainak forgalmát, vagy támogatta a nagy látogatottságú rendezvényeket megközelítését.

A kedvezmények fontos köre a vasúti munkavállalókat és családtagjaikat érinti. Az utasszámlálások azt bizonyították, hogy a MÁV utasai között jelentékeny részt képvisel ez a - fényes igazolvánnyal ingyen utazó - réteg. A cégnek kemény tárgyalásokat kell folytatnia a munkavállalók érdekképviseleteivel, ha szűkíteni vagy megszüntetni akarja ezeket a kedvezményeket.

A MÁV elnök-vezérigazgatója, Szarvas Ferenc a HVG.hu-nak nyilatkozva közölte, bízik abban, hogy a 300 milliárdos konszolidáció megtörténik, s a kétezer milliárdos belső adósság leküzdésében is segít az állam. Másként elérik a működőképességük határát.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott