Városlista
2021. május 7, péntek - Gizella

Hírek

2021. Április 16. 07:16, péntek | Helyi
Forrás: Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon Alapítvány Facebook

Megmenekültek és gazdira várnak

Megmenekültek és gazdira várnak

Diósvölgyből mentettek a Bogáncs munkatársai egy elhanyagolt anyakutyát és 4 újszülött kicsinyét. Az állatok, bár volt gazdájuk, elképesztően mostoha körülmények között éltek.
Több társukkal együtt ők is gazdira várnak.

A Bogáncs Kutya - és Kisállatotthon bejegyzése:

"A temesvári mama befogása után nem is gondoltuk, hogy ilyen hamar beszámolhatunk egy másik szaporulat góc "felszámolásáról" Diósvölgyben egy elhanyagolt telken élt Diósvölgyi mamánk, akinek a "gazdája" eddig mindig akkor szólt, ha a kölykök már jöttek-mentek.

A mamát ő sem tudta megfogni, gyakorlatilag vad kutyaként élt a rumliban és mi is csődöt mondtunk minden módszerrel. Most számoltuk a ciklust, kicsit cseszegettük a férfit, aki végre időben szólt, hogy nagy a hasa a mamának. Szintén arra gondoltunk, hogy a nagyon pici kölyköket nem hagyja magára még főlünk való félelmében sem. Így is lett! Félóra porban csúszás-mászás, szekrénybontás után sikerült megfognunk a szekrény alá kapart alomban!

Még retteg, de bízunk benne, hogy sikerül a sok évnyi emberi kontakt hiányát bepótolnunk vele és találunk egy megfelelő kanapét a számára."

Fotók:Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon Alapítvány Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 07. 09:21, péntek | Helyi

Boldog Gizellára, Szent István király feleségére emlékezünk Esztergomban

A koronavírus-járvány előtti időkben ezen a napon, Gizella napján tartotta ünnepi megemlékezését Gizella királyné emléktáblájánál az esztergomi Német Nemzetiségi Önkormányzat és Esztergom Város Önkormányzata.

2021. Május 07. 07:27, péntek | Helyi

Pénteken, szombaton és vasárnap Itt a Magyar Róma! címmel történelmi séták indulnak Esztergomban

Május 1 és október 30 között hétvégenként pénteken, szombaton és vasárnap délelőtt a Vízivárost és a Várhegyet, szombaton és vasárnap délutánonként pedig a Szent Tamás-hegyet és történetét ismerhetik meg a résztvevők.

2021. Május 06. 22:44, csütörtök | Helyi

A szerdai gördeszkás eset margójára

Nagy port vert fel tegnap egy deszkás fiatalokról szóló Facebook bejegyzés az Esztergom csoportban.

2021. Május 06. 12:11, csütörtök | Helyi

Itt a „Magyar Róma!” címmel, két útvonalon indítja újra várostörténeti sétáit a Cathedralis Tours

Május 1 és október 30 között hétvégenként pénteken, szombaton és vasárnap délelőtt a Vízivárost és a Várhegyet, szombaton és vasárnap délutánonként pedig a Szent Tamás-hegyet és történetét ismerhetik meg a résztvevők.