Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. December 01. 13:30, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Megnyílt a forgalom előtt teljes hosszában a Baross Gábor utca

Megnyílt a forgalom előtt teljes hosszában a Baross Gábor utca

November 30-án délutántól ismét használhatják az autósok a Baross Gábor utcát, mely a vasútállomás fejlesztésének a keretében újult meg.

A vonal korszerűsítésével egyidejűleg Esztergom állomás is átépült, a buszvégállomás építése még zajlik. A hozzátartozó megközelítő út, a Baross Gábor utca Bem tér és az új körforgalom közötti szakaszán a burkolat teljes egészében elkészült, a gyalogátkelőhelyeket kialakították a szakemberek és a forgalmat szabályozó kresz-táblákat kihelyezték.

„Az önkormányzattal közös törekvés volt, hogy az útszakasz mielőbb használható legyen, ennek érdekében pénteken délután megnyitották azt a forgalom előtt. Tekintettel a környező munkálatokra, biztonsági okokból jelenleg még sebességkorlátozás van érvényben az érintett útszakaszon” – közölte közleményében a Nemzeti Infrastrukrúra Fejlesztő Zrt.

A Rákosrendező-Esztergom közötti 2. számú vasútvonal villamosítási és kapcsolódó építési munkálatai 2016 nyarán kezdődtek meg. A beruházás keretében 51 kilométer hosszan valósul meg a vasútvonal villamosítása, a teljes szakaszon kiépítik a kiegészítő biztosítóberendezéseket, valamint a kapcsolódó építési munkálatokat is elvégzik. A kiegészítő biztosítóberendezési munkálatok külön projekt keretében, de a villamosítással összhangban valósulnak meg. Várhatóan 2019 tavaszára befejeződik az utastájékoztatási berendezések létesítése is. Ezzel teljessé válik a 2. számú vasútvonal korszerűsítése.

A fejlesztések az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában hazai és uniós forrás felhasználásával valósulnak meg.

Fotó: Szalánczay Peti

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.