Városlista
2020. június 5, péntek - Fatime

Hírek

2019. Október 08. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Fotók: KEMÖH

Megnyitott Esztergomban a Kapcsolatok háza

Megnyitott Esztergomban a Kapcsolatok háza

A jövőben számos új funkcióval - irodákkal, foglalkoztató szobákkal, baba-mama blokkal és egy kis kertmozival - várja a civil és helyi közösségeket.

A Kapcsolatok Háza nem csupán egy épületegyüttes, hanem egy olyan, Esztergomban eddig nem létező közösségi tér, amely egyaránt otthont jelenthet valamennyi esztergomi kisebb-nagyobb közösség számára, legyen szó civil, kulturális, oktatási vagy bármilyen egyéb közösségi rendezvény számára – fejtette ki Romanek Etelka polgármester.

Hozzátéve, hogy a közel 400 négyzetméter alapterületű, mintegy nettó 300 millió forintból felépült új, többszintes és több egységből álló komplexumban számos funkció kap teret. Így többek között a turizmusra is építő szolgáltatások, közösségi célokat szolgáló közösségi termek, műhelyszobák, szabadtéri színpad és kertmozi, valamint a főtéren tartandó vásárokat és piacokat segítő raktárak és közvécé is található itt.

A szabadidős terek az udvaron és a belső részekben is, mint Esztergom új közösségi találkozóhelyei lehetnek majd.

Az átadó kapcsán elhangzott, hogy a Kapcsolatok Háza egy korábbi, TOP-2.1.2-15 „Zöld város kialakítása” című pályázat részeként megvalósuló projektje az önkormányzatnak. A fejlesztés egy műemléki védelem alatt álló, nagyobb részben állami (67 százalékban), kisebb részben önkormányzati (33 százalékban) tulajdonú ingatlanon valósult meg, melynek tervezője Borosházi Tamás.

Az egykori ÁNTSZ iroda helyén létesült új ingatlan avatóján Völner Pál országgyűlési képviselő, Popovics György, megyénk közgyűlésének elnöke és Hernádi Ádám, Esztergom turisztikai fejlesztéséért felelős miniszteri biztos is beszédet mondott.

A Széchenyi 14. szám alatt található épület összefogással és együttgondolkozással újult meg, a TOP forrásain keresztül a megyei önkormányzat hozzájárulásával is.

„Töltsék meg minőségi tartalommal az esztergomiak, az esztergomi közösségek, leljék benne sokáig örömüket” - gratulált a fejlesztéshez Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke.

Címkék: kapcsolatok háza


Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 05. 09:46, péntek | Helyi

Motoros rendőrök járőröznek a megyében

Az is cél, hogy jelenlétükkel felhívják a közlekedők figyelmét a megnövekedett számú motorosra az utakon.

2020. Június 05. 05:34, péntek | Helyi

Minden korlátozás megszűnt a határon

A koronavírus-járvány előtti időszaknak megfelelően lehet oda-vissza közlekedni.

2020. Június 05. 05:00, péntek | Helyi

Jövő évtől országszerte tilos az avar és a kerti hulladék égetése

Az agrárminiszter által benyújtott, a környezet védelmének általános szabályairól szóló és a természet védelméről szóló törvény módosítását 148 igen szavazattal, 21 tartózkodás mellett fogadta el a parlament csütörtökön.

2020. Június 04. 18:18, csütörtök | Helyi

Ideiglenesen parkolókat zárnak le a belvárosban

Két napon is festik a Lőrinc utcai parkolóhelyeket.