Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2013. December 05. 09:36, csütörtök | Helyi

Megoldódik a helyi buszközlekedés Esztergomban

Megoldódik a helyi buszközlekedés Esztergomban

Döntés születhet Esztergomban a helyi tömegközlekedés január 1-i visszaállításáról, mindezt közleményben tudatta a Fidesz-KDNP esztergomi képviselőcsoportja csütörtökön.

Esztergom városban 2011. július 4-étől megszűnt a helyi járati közlekedés. A városon belüli utazásokat jelenleg helyközi járatokkal segíti a Vértes Volán Zrt. A közlekedési útvonalak sajnálatos módon elkerülik a Kórház környékét, valamint igen kevés járat közlekedik a vasútállomásra. Mindezek okán 2013. július hónapban felkértük a Vértes Volán Zrt.-t, hogy készítsen Esztergom számára javaslatot a jelenleg ellátás nélküli területeknek a város közösségi közlekedésébe történő bekapcsolására.

Az Országgyűlés 2012. április 23-án elfogadta a 2012. évi XLI. törvényt a személyszállítási szolgáltatásokról. A törvény alapvető célkitűzése, hogy szolgáltatás központú, átlátható támogatási módokon keresztül ellentételezett, a társadalom és a költségvetés teherbíró képességét figyelembe vevő olyan egységes közszolgáltatási személyszállítási rendszer jöjjön létre, amely elősegíti a közösségi közlekedés társadalmi és gazdasági elsőbbségének érvényre jutását az egyéni közlekedéssel szemben, mely törvény lehetőséget ad a jelenlegi esztergomi helyzet orvoslására. Az előterjesztés a frissen kialakítandó menetrend és fizetési kötelezettségek mellett kitér arra, hogy feloldandó az így kialakult helyzetet, miszerint a helyközi járatok részben továbbra is ellátják a helyi tömegközlekedés feladatát, ezekre a vonalakra szintén legyen érvényes a helyi díjszabás. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium képviselője dr. Völner Pál és az Önkormányzat között létrejövő megállapodás megkötésével az utasoknak lehetősége nyílna arra, hogy a helyi tarifa megfizetésével nem csak a helyi járatokat, hanem a megállapodásban rögzített helyközi járatokat is igénybe vehessék az esztergomi polgárok 2014. január 1-től.

Fidesz-KDNP esztergomi képviselőcsoportja

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT