Városlista
2020. szeptember 18, péntek - Diána

Hírek

2020. Július 21. 09:16, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Megöléssel is fenyegette volt élettársát és családját a visszaeső zaklató

Megöléssel is fenyegette volt élettársát és családját a visszaeső zaklató

Az Esztergomi Járási Ügyészség zaklatás és súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat azzal a többszörös visszaeső férfival szemben, aki élettársát fenyegette megöléssel, egy ízben sérülést okozva bántalmazta is.

A sértett nő évekig nem merte megszakítani az élettársi kapcsolatát, mert a férfi többször is kijelentette neki, ha megteszi, megöli a sértett családját. A férfi 2019. június 15-én a lábatlani lakóhelyükön a fogai kiverésével fenyegette meg az asszonyt. A nő megvárta, amíg a férfi távozik a lakásból, ezután a közös kiskorú gyermekekkel hazaköltözött az édesanyjához – közölte az ügyészség.

A férfi még aznap éjjel megjelent az "anyósa" házánál, és a sértettet szidalmazva megöléssel fenyegette őt és rá tekintettel az anyját.

Ezt követően a férfi 2019. július 9-én kora reggel ismét megjelent az "anyósa" háza előtt, ahol a házból kilépő volt élettársát egy alkalommal arcon ütötte, ezzel neki nyolc napon belül gyógyuló ajaktáji duzzanatot okozott, az erőbehatás alkalmas volt súlyosabb sérülés okozására.

Az újabb vádemelést megelőzően a férfival szemben az ügyészség zaklatás vétsége és magánlaksértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot, mert a férfi 2019. június 16-án, éjjel megjelent az anyósa lábatlani házánál, ahol az utcai kaput berúgta, bement az udvarra, ahol az ajtón dörömbölt, és hangosan trágár módon szidalmazta anyósát, a ház ablakán lévő redőnyt ütötte, az ablakot betörte, eközben félelemkeltés céljából azzal fenyegette meg, hogy megöli. Ezt követően a férfi 2019. július 3-án késő este ismét megjelent a sértettnél, a korábban megrongált, csukott – de nem zárt – kapun keresztül, engedély nélkül bejutott az udvarra, ahol dörömbölt, üvöltözött és ismét megfenyegette az anyósát azzal, hogy megöli.

Az ügyészség az újabb vádiratban indítványozta azt, hogy a bíróság a két ügyet egyesítse, amelyet követően a vádlottat fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Korábbi cikkek:

Hamis jogosítványt adott igazoltatáskor

Újra vandálok rongálták meg Esztergom szabadtéri kiállítását

A rendőrség utcájában bukott le egy ittas vezetőEzek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 18. 11:58, péntek | Helyi

Kitüntetés-átadással kezdődött a testületi ülés

Szeptember 17-én tartotta meg Esztergom képviselő-testülete a munkatervében szereplő soron következő ülését, amelyet Hernádi Ádám polgármester hivatalos távollétében Erős Gábor alpolgármester vezetett.

2020. Szeptember 18. 11:42, péntek | Helyi

Erre vonulnak az angyali motorosok!

Idén hatodszor zajlik le A Motorosok is lehetnek Angyalok jótékonysági motoros rendezvény, melynek fő programpontja a régió legnagyobb motoros felvonulása. A résztvevők ezúttal is az esztergomi kórházak gyűjtenek.

2020. Szeptember 18. 09:59, péntek | Helyi

Egy nap sporttal az egészségért Esztergomban - Mozgásban az erő 2020-ban is!

Ingyenes sportbemutatók, értékes nyeremények, több mint 20 sportág, 30 kiállító és izgalmas programok.

2020. Szeptember 18. 05:06, péntek | Helyi

Jótevőjét lopta meg

Lopás vétsége miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség egy visszaeső férfi ellen.