Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. November 08. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Megölte, feldarabolta és savval öntötte le barátját egy nő

Megölte, feldarabolta és savval öntötte le barátját egy nő

A 27 éves nő az áldozatát ki is fosztotta bécsi albérletükben. A rendőrség vádemelési javaslattal továbbította az ügyet az ügyészségnek.

2019. március 2-án bejelentés érkezett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központba arról, hogy Jászalsószentgyörgy külterületén, a szászbereki öntözőcsatorna átereszében gyanús zsákokat találtak. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a nejlonzsákok emberi testrészeket rejtenek. A főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett elkövetése miatt rendelt el nyomozást. A nyomozók az igen részletes helyszíni és halottszemlével párhuzamosan azonnal széleskörű adatgyűjtésbe, valamint tanúkutatásba kezdtek az ismeretlen holttest azonosítása és az elkövető elfogása érdekében. A rendőrök rövid időn belül azonosították, elfogták és előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható nőt – közölte a rendőrség.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a gyanúsított 2019. február 24-én a reggeli órákban bécsi albérletükben több késszúrással megölte élettársát, akitől jogtalanul eltulajdonította készpénzét. A nő a holttestet feldarabolta, bőröndökbe tette és egy bérautóval testvére jászladányi lakására szállította, majd a sósavval leöntött, zsákokban elhelyezett testrészeket – édesanyja segítségével – egy átereszben elrejtette.

A nyomozók előre kitervelten elkövetett emberölés bűntett, kifosztás bűntett és kábítószer birtoklása vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki a 27 éves nőt. A rendőrök a terhelt édesanyját bűnpártolás bűntett elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A megyei rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és a nyomozás iratait vádemelési javaslattal küldték meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészségre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.