Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Április 08. 07:57, csütörtök | Helyi
Forrás: Pilisi Parkerdő

Megrongálták a Mogyoró-hegyi méhecske hotelt.

Megrongálták a Mogyoró-hegyi méhecske hotelt.

Alig egy hónapja helyezték ki a beporzó rovaroknak szánt lakhelyet, valakik máris megrongálták.

Sokan látogatnak hétvégente a népszerű kirándulóhelyre a visegrádi Mogyoróhegyre. Ott került kihelyezésre egy, a rovarok szaporodását elősegítő lakhely.

A Madas László Erdészeti Erdei Iskola munkatársai alig egy hónapja készítették el a beporzó rovaroknak szánt menedéket, azt valakik máris megrongálták. Sajnos az utóbbi évtizedekben fokozódó mértékben kerültek előtérbe a beporzást végző rovarok, az őket érő súlyos egyed- és fajszám csökkenés miatt. Beporzó rovarok nélkül az emberiségnek pár éve lenne hátra hangoztatják a szakemberek.A beporzó rovarok végzik el a virágos növények döntő hányadának megtermékenyítését, nélkülük az egynyáriak egy, a kétnyáriak két éven belül tűnnének el – de még az évelők hátralévő ideje is meg lenne számlálva.

"Dugó-húzó játéknak használják egyes "kirándulók" méhecskehotelünket! Virágvasárnapi hétvégén ismeretlenek megrongálták a beporzó rovarok számára kihelyezett eszközünket.És majd ők fognak csodálkozni, ha néhány év múlva nem lesz már gyümölcs?" -áll egy bejegyzésben.


A Pilisi Parkerdő arra kér minden kirándulót, hogy továbbra is tartsa tiszteletben az épített és természetes környezetet, és vigyázzon az állat- és növényvilág minden élőlényére.


A kép a kihelyezéskor készült.

Fotó: Pilisi Parkerdő

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 08:04, kedd | Helyi

Esztergomi lány képviseli megyénket az országos Tündérszépek versenyen

Az esztergomi Gyurik Renáta képviseli Komárom-Esztergom megyét a Tündérszépek 2021 szépségverseny országos fordulójában.

2021. Április 19. 16:01, hétfő | Helyi

Fokozott ellenőrzésre és bírságolásra számíthatnak a Pilisszentléleken szabálytalanul parkolók

A rendőrség felhívja a Pilisszentlélekre, a Mi kis falunkba látogatók figyelmét, hogy a jövőben folyamatos és fokozott ellenőrzést tartanak és a szabálytalanul behajtó, vagy parkoló autósokat meg is büntetik.

2021. Április 19. 10:57, hétfő | Helyi

Esztergomban két épületet újíthatnak fel munkásszállás céljára

Nyolc munkásszálló épül meg és négy, korábban másra használt épületet újíthatnak fel a „Munkásszállások kialakítása” program ötödik kiírásának keretében – jelentette be Bodó Sándor az ITM államtitkára.

2021. Április 18. 19:50, vasárnap | Helyi

Holnap, április 19-én reggel újra megnyitják a letkési határátkelőt

Holnap hajnali öt órakor megnyitják a Letkés–Ipolyszalka határátkelőt, mely a szlovák-magyar határon az egyetlen zárva tartott átkelő volt. Még március 2-án zárta le a szlovák fél a járvány elleni védekezésre hivatkozva.