Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Február 28. 14:01, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Megszorítás a MÁV-nál - vonatritkítás lesz áprilistól

Megszorítás a MÁV-nál - vonatritkítás lesz áprilistól

Egyes sajtóhírek szerint jelentős változások lehetnek a vasúton. Az ecoline.hu értesülése szerint tavasztól kevesebb személyszállító vonat közlekedik majd.

Az erről szóló döntést múlt pénteken jelentették be. A csökkentés célja, hogy több milliárdos megtakarítást érjenek el.

A fő cél az, hogy minél több olcsón üzemeltethető Bz motorvonatot nyerjenek ki a legkisebb forgalmú mellékvonalakról, ezek a sokszoros költséggel üzemeltetett dízelmozdony + 2-3 kocsival néhány embert szállító vonatokat váltják majd ki. Jelenleg a motorvonatból van hiány, ezért járnak sok nulla forgalmú vonalon tök üresen mozdonyos vonatok.A nemrég újranyitott mellékvonalak többségén újra csak napi 2 pár vonat lesz, és a menetrendet úgy módosítják, hogy lesz, ahol egy motorkocsival több vonalat is kiszolgálnak. A felszabaduló gördülőállomány révén rég esedékes selejtezésekre kerülhet sor, s kitolódik a következő, mindenképp szükséges mozdony és kocsibeszerzések időpontja is. Megszűnik több, az ütemes menetrenden felüli vonat, de az elővárosi forgalomban nem várható szűkítés.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.