Városlista
2022. november 27, vasárnap - Virgil

Hírek

2022. Február 16. 10:31, szerda | Helyi
Forrás: Polgár József/Facebook

Megszünteti az Olvasókör az Irodalmi Kávézót és a Dalolókört

Megszünteti az Olvasókör az Irodalmi Kávézót és a Dalolókört

A hírt az intézmény vezetője percekkel ezelőtt tette közzé Facebook oldalán. Polgár József közleményében tudatja, hogy fájó szívvel kell megválniuk a két színvonalas rendezvénytől.


A Szentgyörgymezői Olvasókör igazgatójának bejegyzését változtatás nélkül közöljük:

„Nem kis szomorúsággal, de be kell jelentenem: az Olvasókör megszünteti az Irodalmi Kávézó rendezvény-formát! Belátható időn belül a februári alkalom egyben záró rendezvény is lesz! Az érdeklődő résztvevők száma - kivéve néhány alkalmat - azt jelzi, hogy hasonló találkozókból 1 intézmény bőségesen el tudja látni városunk igényeit. Ez az 1 intézmény e vonatkozásban legyen a könyvtár.
Köszönettel tartozom dr. Reichert Gábor egyetemi előadónak, aki rendkívül lelkiismeretesen, szakmailag kifogástalan módon, kiválóan szervezte, moderálta ezeket az alkalmakat!
Itt írom le: sajnos hasonló sorsra jut dalolókörünk is. Hála és köszönet dr. Lovász Irén Kossuth díjas, egyetemi tanár, néprajzkutató népdalénekesnek, hogy végtelen türelemmel igyekezett minél szélesebb körben megszerettetni a népdalt az akár csak cseppnyi érdeklődést mutatókkal! A Művésznő csodás hangjáról és barátságáról nem szeretnénk lemondani! Igyekszünk Őt minél sűrűbben koncertekre invitálni városunkba, intézményünkbe!”

Fotó:esztergom.hu

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 25. 16:14, péntek | Helyi

SZOBATÁRSÁTÓL LOPOTT

A 30 éves férfi egy esztergomi munkásszállón lopta meg a sértettet. Az esztergomi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2022. November 21. 13:41, hétfő | Helyi

Esztergomi Adventi Vásár

Az ünnepi hangulatra vágyó közönséget az idei évben visszafogottabb, ám meghitt és különleges adventi programokkal várják az esztergomi Széchenyi téren.

2022. November 16. 09:40, szerda | Helyi

LICHNER BARBARA ÉS LISÁNYI ENDRE NYERTE A 2022-ES KALEIDOSZKÓP-DÍJAT

A Petőfi 200 emlékév tiszteletére az Eurohíd Alapítvány is meghirdette idei összművészeti pályázatát, Petőfi 200: Elpusztuló kert ott a vár alatt címmel.

2022. November 10. 16:04, csütörtök | Helyi

BOZSÓ ANDRÁS: ÉS / VAGY

Bozsó András fotóművész és/vagy című kiállítása nyílik az esztergomi Kaleidoszkóp Házban 2022. november 19-én, 19:00 órakor. A kiállítást Bakács Tibor újságíró, kritikus nyitja meg.