Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Augusztus 24. 20:52, szerda | PR

Megtalálni az igazi álomcipőt - webáruházban

Megtalálni az igazi álomcipőt - webáruházban

A cipővásárlás nem könnyű, és emellett meglehetősen gyakori feladat.

Hacsak nem rendelkezünk Paris Hilton vagy Christina Aguilera cipős gardróbjának ellátmányával, időről időre vennünk kell egy új darabot.
A folyamatos hordást csak a legminőségibb darabok állják ki, mi nők azonban gyakran elcsábulunk egy olcsóbb, ám csinos cipő, csizma, szandál kedvéért.

A problémára a netes rendelés jelentheti a gyógyírt, mivel itt hatalmas a választék, és hihetetlen árakba botolhatunk. A menő márkák olykor a bolti árnál jóval kedvezőbben elérhetők!
Nem mellékes az sem, hogy akik kevésbé megszokott lábmérettel rendelkeznek, sokszor a boltokban hiába keresnek nekik tetsző lábbelit.

Az online webáruházakból azonban akár még 43-as női körömcipőt is rendelhetünk, míg a butikokban a 40-es méretnél gyakran véget ér a készlet, de olykor a kínálat is.
Könnyű és gyors megoldás a netes rendelés azoknak is, akiknél nagy a család, és a gyerekek folyamatos cipőigényét napi szinten sok utánajárással lehetne csak kielégíteni.

A cipővásárlásnál azonban pár kérdéses pont felmerül, amennyiben neten rendelünk. A lábbeliket ugyanis nem árt felpróbálni, mivel a megfelelőnek tűnő darabok is kényelmetlenek, szűkek lehetnek.

Hogy vásároljunk lehetőleg elsőre, biztos kézzel később kényelmesen hordható méretet?
Érdemes tudni, a centi szerinti lábméretezés, azaz a 35, 36, 37 stb méretezések nem mindenkinek felelnek meg. Hiszen nem mindenkinek pont ennyi centi hosszú a lábfeje. Ezért létezik nem egy divatmárkánál például 38,5 vagy 40,5 méretű cipő, és ezért érezzük úgy, egy szűkebb, keskenyebb fazonú darabnál hiába az adott méretű “elvileg” a lábunk, mintha satuba szorítanánk a lábfejünket.
Jó tehát tisztában lenni a pontos méretünkkel, mivel ha például 36,5 a méretünk, a 36-os cipőbe, ha olyan a fazonja, éppen beleférünk - de akár szoríthat is.

Mi a megoldás?
Sportcipő, zárt cipő esetében, nem túl magas sarkú cipőnél, ha gyanakszunk, hogy kicsit nagyobb a lábfejünk egy adott méretnél, szavazzunk az eggyel nagyobb méretre!
Ez a trükk kicsit nehezebben megoldható magassarkúnál, mivel itt, ha nagyobb a lábbeli, ha nincs bokapántja vagy más pántozása, egy lépésnél kiesünk belőle.

Tűsarkú, nem zárt körömcipőnél a talpbetét azért némileg segíthet a nagyobb méreten. Ha kipottyanhatunk a cipőnkből, csak akkor vegyünk 38-as helyett mondjuk 39-es méretű magassarkút, ha közel van a méretünk a 39-hez, és a 38-as kimondottan szoros.
Egy csizmából ugye nehezebb kiesni, így itt mindig a nagyobb méret a nyerő.

Nem kell azonban aggódnunk amiatt, mi történik, ha a hatalmas választékból nem találjuk meg elsőre, ami beválik.

A komoly, megbízható webáruházak lehetőséget adnak arra, hogy akár 14 napon belül visszaküldjük a rendelt tételt, és becseréljük arra a méretre, ami megfelelő. Ha nem nyerte el a tetszésünket az adott darab, akár a pénzünket is visszakaphatjuk két héten belül.
Mindössze arra kell vigyázni, hogy sértetlenül juttassuk vissza a ruhadarabot vagy cipőt, ha nem felelt meg, és máris választhatunk másikat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.