Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Április 17. 07:45, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Megújulnak Esztergom és Dömös vízitúra megállóhelyei is

Megújulnak Esztergom és Dömös vízitúra megállóhelyei is

Fellendül várhatóan a vízi turizmus a Felső-és Alsó-Dunán annak a projektnek köszönhetően, mely során 9 vízitúra megállóhely épül vagy újul meg a folyón. Köztük Esztergomban és Dömösön is.

Elfogadta április 10-én a projekelőkészítési időszakot lezáró szerződésmódosítást a Pénzügyminisztérium, így a projekt hivatalosan is a megvalósítási szakaszába lépett.

A Felső-és Alsó-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése című konzorciumi pályázati projekt keretében a Felső-és Alsó-Duna szakaszain 9 vízitúra megállóhely épül vagy újul meg. Ezen helyszínek a Felső-Dunán: Komárom, Lábatlan, Esztergom és Dömös. Alsó-dunai helyszínek: Rácalmás, Dunaújváros, Bölcske, Kalocsa és Baja.
Öt helyszínen infrastrukturális fejlesztésekre kerül sor, négy helyszínen pedig eszközfejlesztést hajt végre a konzorcium, ezzel is elősegítve a térség vízi turizmusának előrelépését, lehetőséget adva arra, hogy a szabadidő aktív eltöltéséhez a vizet és vizes mozgásformákat válasszák az emberek.

A projektnek köszönhetően várhatóan fellendül a vízi turizmus a Felső-és Alsó-Dunán, iskolák, civil szervezetek, vállalkozások és a Duna partján nyaraló turisták mellett a folyó mentén élő családok ismerkedhetnek meg a vízi jármódokkal. A GINOP pályázati forrásból beszerzett korszerű túraeszközök használatával új szabadidős csoportok formálódhatnak, s egyben lehetőség nyílik a térség természeti és kulturális kincseinek felfedezésére, megismerésére is. Fontos elv, hogy a megállóhelyek fejlesztésén keresztül a különböző jármódok (kerékpáros, kézi hajtású vízi eszköz, lovas, természetjárás) közötti kapcsolat is fejlődjön.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.