Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Szeptember 10. 10:37, szerda | Helyi
Forrás: Szent János-kúti Alapítvány

Megújuló stációk és kápolnák - közlemény

Megújuló stációk és kápolnák - közlemény

A városrész stációinak és kápolnáinak felújításához, környezetük rendezéséhez keres támogatókat a Búbánatvölgy, Szamárhegy, Szent János-Kút Alapítvány.

Az alapítvány vezetését nemrég az alapítótól, Eck Alajostól átvevő Sasvári Viktor elmondta: Búbánatvölgy, Szamárhegy, Szent János-Kút térségében több, az elmúlt években erősen leromlott állapotú, felújításra, gondozásra szoruló és kápolna található. Az alapítványt évekkel korábban éppen e célból hozták létre, és kezdeményezésükre valósult meg éppen három éve a Szentjános-kúti kápolna felújítása. Az alapítványhoz akkor a plébánia mellett több helyi vállalkozás és civilek csatlakoztak, a megújult kápolnánál Paskai László bíboros, nyugalmazott esztergomi érsek celebrált szentmisét.

Az alapítvány új vezetője, Sasvári Viktor elmondta, feltett szándékuk a településrészen található stációk és kápolnák felújítása, folytatni, kiteljesíteni szeretné az alapítvány munkáját. Ehhez keres minden segítőkész, az alapítvány céljaival egyetértőt, akik bármilyen formában történő támogatásukkal tenni akarnak és tudnak azért, hogy Búbánatvölgy, Szamárhegy, Szent János-Kút térségében található kegyhelyek méltó gondoskodásban részesüljenek.

A támogatók, segítők jelentkezését a 2es.korzet@gmail.com, vagy a 06 30/360-0003-as telefonszámon várják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.