Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Május 13. 12:48, péntek | Helyi
Forrás: közlemény

Megújuló utak Esztergom térségében

Megújuló utak Esztergom térségében

Esztergomot, illetve a régiót is érintő útfelújításokat is tartalmaz a jövő évi költségvetés - erről is beszélt pénteken Völner Pál, a térség országgyűlési képviselő Esztergomban.

A 2017-es költségvetés mindenekelőtt az adócsökkentés és az otthonteremtés költségvetése lesz, hangzott el dr. Völner Pál országgyűlési képviselő pénteken tartott esztergomi sajtótájékoztatóján. A képviselő a tájékoztatóban az Esztergomot, illetve a régiót érintő útfelújításokról is szólt, a tervekben többek között a 111-es út felújítása is szerepel.

A makrogazdasági szinten is működnek a magyar reformok, ezt mutatja az, hogy az államadósság csökkenő pályára állt, az infláció gyakorlatilag nullára csökkent, illetve, hogy az IMF-hitelt teljesen visszafizette az állam, mondta többek között május 13-ai Esztergomban tartott sajtótájékoztatóján Völner Pál országgyűlési képviselő, államtitkár.

Az országgyűlési képviselő a következőkről beszélt az esztergomi sajtótájékoztatón.

2017-ben továbbra is 15 százalék lesz a személyi jövedelemadó kulcsa, amely az egyik legalacsonyabb Európában. Más területeken is folytatódik az adócsökkentés, hiszen 2017. január 1-től 27 százalékról 5 százalékra csökken a legfontosabb élelmiszerekre (tej, baromfi, tojás) vonatkozó ÁFA. Ezt megelőzően a sertéshúsra vonatkozó áfa már 2016-ban ilyen mértékben csökkent. Szintén csökkenti az adóterheket, hogy 18 százalékra csökken az éttermi szolgáltatásokra és az internet-hozzáférésre vonatkozó áfakulcs. A gyermeket nevelő magyarok a továbbiakban is számíthatnak a családi adókedvezményre. Ennek havi összege a kétgyermekes családok esetében 2017 januárjától 15 ezer forintra nő gyermekenként. A fiatal házasok is kapnak adókedvezményt, adóalapjukat jelentősen csökkenthetik. A családokat segítő adócsökkentések érdemben hozzájárulhatnak a kedvezőtlen demográfiai folyamatok megállításához.



A kormány továbbra is jelentős forrásokat biztosít az otthonteremtési programra. Ennek legfontosabb elemei az új és használt lakás vásárlására is felhasználható családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK), az államilag támogatott kedvezményes hitel, valamint az áfacsökkentés. A cél az, hogy minden magyar ember saját lakáshoz vagy házhoz jusson, elérhető áron. 2017-ben is folytatódnak az életpályaprogramok. Ennek keretében tovább nő a rendvédelmi dolgozók, a felsőoktatásban dolgozók és a pedagógusok fizetése. Folytatódik az állami tisztviselői életpályamodell is. A fentiek mellett kiemelt cél, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan megőrizzük a nyugdíjak értékét. A költségvetés ehhez minden szükséges forrást biztosít. A kormány előterjesztése alapján jövőre jelentős többletforrások állnak majd

Ezeken túl Völner Pál a tájékoztatón arról is beszélt, hogy milyen területeket érint Esztergomnál az útfelújítás 2017-ben. Erről szólva kiemelte az Esztergom – Dorog közötti 111-es főút felújítását, melyre 196 millió forint szánnak a jövő évi költségvetésben. Ugyancsak a 2017-es költségvetésbe tervezték bele a Budapest – Dorog – Almásfüzitő közötti, azaz 10-es út felújítását, melyre két szelvényütemezésben 192 millió és 110 millió forintot terveztek be kivitelezési összköltségnek. Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy ezek a felújítások nem csupán az utak kátyúzását jelentik, hanem az adott, kijelölt útszakasz teljes rekonstrukcióját, az úttest, teljes rendbetételét, az útpadkák és az utak menti csapadékelvezető árkok felújítását, kiépítését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.