Városlista
2019. június 18, kedd - Levente

Hírek

2019. Január 12. 05:00, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Megújult a dági óvoda

Megújult a dági óvoda

A Széchenyi 2020 program keretében majd 42 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével Dágon megújult az óvoda épülete.

Az energetikai korszerűsítés a dolgozóknak és a gyermekeknek a mai kornak megfelelő körülményeket teremtett, jelentős megtakarítást eredményezve ezzel az önkormányzatnak is.

Dág önkormányzata óvodai épületének energetikai korszerűsítésére pályázott „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című felhíváson. Az épület fenntartási költségei igen magasak voltak, amit a rossz szigetelésű homlokzatok, a régi födém és nyílászárók, a rossz hatékonyságú fűtési rendszer okozott. A fejlesztésnek köszönhetően ez azonban már a múlté.

A projekt keretében az épülethatároló falszerkezetek utólagos hőszigetelését, a nyílászárók cseréjét is elvégezték a szakemberek, továbbá korszerűsítették a fűtési- és a világítási rendszert, napelemes rendszert építettek ki. A 41,8 millió forint európai uniós támogatás segítségével megújult épület energiafogyasztása jelentősen csökkent, költségmegtakarítást eredményezve ezzel az önkormányzat számára, valamint megfelelő munkahelyi körülményeket teremtve az óvoda dolgozóinak és a gyerekeknek is.

Címkék: óvoda, Dág, megújulás

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 18. 05:04, kedd | Helyi

Két állást is kínál a Kolping iskola

Közgazdász tanári és magyar nyelv és irodalom szakos óraadó tanári álláspályázatot hirdetett a Kolping iskola. Még július 3-ig lehet jelentkezni.

2019. Június 18. 05:03, kedd | Helyi

Újabb csodás alkotások Bajor Ágosttól a Várban

Június 21-én 18 órakor nyílik meg Bajor Ágost életművéből egy újabb egyedülálló tárlat a Várban.

2019. Június 18. 05:00, kedd | Helyi

Ezeket tanácsolja a rendőrség a nyárra!

Több mindenre is oda kell figyelni a nyáron – hangsúlyozza a rendőrség.

2019. Június 17. 13:57, hétfő | Helyi

Két esztergomi kezdeményezésre is szavazhatunk a Tescoban - VIDEÓVAL

Két esztergomi jelöltre lehet szavazni. A Határtalan Szív Alapítvány Családi egészségnapot rendezne a nyereményből, a Fénysugár Oktatási és Nevelési Alapítvány (Babits Mihály iskola) pedig udvarát újítaná fel.