Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Október 04. 04:48, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/facebook.com/RomanekEtelka

Megújult a Dobó tornaterme

Megújult a Dobó tornaterme

Átadta a Magyar Kézilabda Szövetség és az esztergomi önkormányzat összefogása eredményeként megújult a Dobó Katalin Gimnázium tornacsarnokát csütörtökön az intézmény és a városvezetés.

Az átadón a jelenlévőket Romanek Etelka polgármester, Völner Pál országgyűlési képviselő, Popovics György, megyei közgyűlési elnöke és Hernádi Ádám, Esztergom turisztikai fejlesztéséért felelős miniszteri biztosa is köszöntötte.

Smiger András, a gimnázium igazgatója pedig egyebek közt elmondta, hogy talán 25-30 éve voltak ilyen csodálatosak öltözői és tornatermük, de annak is nagyon örül, hogy az utóbbi négy évben szépen megújult a sportudvar is.

Az igazgató kiemelte: köszönet jár a Magyar Kézilabda Szövetség és az esztergomi önkormányzatnak, az összesen 137 millió forintos forrás biztosításáért, melyből a város 41 millió forintot biztosított.

Romanek Etelka hozzátette: „öt évvel ezelőtt egy új korszakot nyitottunk Esztergomban: a képviselő-testülettel együtt közös szándékunk volt, hogy egy fejlődő, történelmi szerepéhez és a városalapító Szent Istvánhoz méltó Esztergomot építsünk, ha kell, akkor az alapoktól. Ennek megfelelően kaptak kiemelt szerepet az oktatási intézmények, ma már elmondható, hogy nincs olyan intézményünk Esztergomban, ahol ne valósult volna meg valamilyen fejlesztés. Megújultak, bővültek, korszerűsödtek az iskolák, játszóterek, sportpályák épültek – mindez azért, hogy a jövő esztergomi generációjának biztos alapokat teremtsünk”.

Völner Pál emellett kitért arra is, hogy a Dobó gimnázium rendkívül meghatározó Esztergom életében, mivel a dobós diákok mindig a közért tenni akaró és tudó embereké válnak.

Hernádi Ádám szerint irigylésre méltó az új tornacsarnok, ahol minden lehetőség adott, hogy a testnevelésben résztvevők a lehető legjobban érezzék magukat.

Popovics György egyebek között elmondta, hogy a lezárult pályázat után beindul egy 544 millió forintos energetikai fejlesztés is az iskolában.

A köszöntőket követően birtokba vették a diákok az új tornatermet és több sportágban is bemutatókat tartottak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.