Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Május 25. 16:13, szerda | Helyi
Forrás: Régió TV Esztergom

Megújult a leányvári iskola étkezője

Megújult a leányvári iskola étkezője

Pályázati forrásból és állami támogatásból újult meg az iskolai gyermekétkező és hamarosan elkészül az új házasságkötő terem is – írja Leányvár önkormányzata a közösségi oldalán.

Leányvár Község Önkormányzata a Magyar Falu Program keretében, a „Faluházak fejlesztése” című kategórián belül 2021. nyarán pályázatot nyújtott be a polgármesteri hivatal épülete két hátsó szárnyának átalakítására, felújítására. A pályázat benyújtását egy nagyobb kapacitással bíró, korszerű és tágas gyermekétkező, közösségi tér, melegítő konyha és mosogató helyiség kialakítása motiválta. Az álomszerű projektötlet a kezdetben sajnos nem tűnt megvalósíthatónak. A pályázat keretében igényelt 10 millió forintból 6.799.134 Ft vissza nem térítendő támogatást nyertek, de az összeg felhasználása kizárólag az új „tanácsterem” és a dolgozói konyha kialakítását tett volna lehetővé. Tekintve, hogy a projekt „csízióját” adó új gyermekétkező, konyha és kiszolgáló helyiségek kialakítása sajnos a Magyar Falu Program keretében „nem támogatható tevékenységnek” minősültek, megoldást, vagyis egyéb forrást kellett találniuk.

A leányvári önkormányzat a Magyar Államkincstárhoz fordult segítségért a jelenlegi gyermekétkeztetési körülmények színvonalának javítása érdekében. „Nagy örömmel számolhatunk be eredményességünkről, hiszen a Kincstár az állami támogatás keretén belül a tavalyi és az idei évben is hozzájárult a tervezett beruházás megvalósításához, ezzel lehetővé téve az álmunk megvalósítását.” – tette hozzá az önkormányzat a közleményében.

Május 23-án az álom végre valósággá vált, hiszen felavatták az egyszerre 42 gyermek étkeztetésére alkalmas új és gyönyörű étkezőt. A tágas, szép új bútorokkal felszerelt kiszolgálóhelyiségeket a konyhás lányok a hétvége folyamán birtokba vették, berendezték és mindent előkészítettek a gyerekek fogadásához.

Az új étkező átadásával párhuzamosan megkezdődött az új házasságkötő terem kiépítése is a régi étkező/konyha helyén.

Borítókép, forrás: Leányvár Facebook oldal

Címkék: iskola, leányvár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.