Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. November 20. 07:50, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Megújult Visegrád történelmi városközpontja

Megújult Visegrád történelmi városközpontja

Az ezeréves Visegrád városközponti fejlesztése címmel több elemből álló, uniós társfinanszírozású projekt zárult le - tájékoztatta a település polgármestere csütörtökön az MTI-t.

Félegyházi András elmondta, hogy már az 1980-as években is voltak elképzelések a Rév utca, a Fő utca, a Mozi köz és a 11-es főút közötti terület, valamint a községkert területének fejlesztésére, kisvárosias jellegű beépítésére. Az első koncepciót még Makovecz Imre és irodája készítette, de a tornacsarnok megépítése után a beruházás nem folytatódott.

Az ügy 2005-ben, majd 2008-ban került újra "napirendre", végül a 2012-es időközi választás után felálló képviselő-testület döntött egy korábbitól eltérő (nem zöldmezős) koncepcióról - tette hozzá a polgármester. Jelezte, eltekintettek például egy új, nagy városháza építésétől, mivel a közigazgatási reform révén szűkülő feladatok ellátásához elég volt csupán bővíteni a meglévő épületet.

A többelemes beruházás részeként 2014-ben megújult az egészségház homlokzata és udvara, és az intézmény egy mozgáskorlátozottak számára kialakított mosdóval bővült. A városháza előtti szakaszon új burkolatot kapott a Fő utca, és megszépült a Mozi-köz is - sorolta a részmunkálatokat Félegyházi András.

A város egy rendezvénypavilonnal, illetve egy új rendezvénytérrel is gazdagodott, mostanra pedig befejezték a projekt utolsó elemét, a városháza bővítését, rekonstrukcióját.

A többször módosított műszaki tartalommal lezajlott beruházáshoz 382,1 millió forint állami, illetve uniós támogatást használtak fel, míg a Belügyminisztérium önerőalapjából 43,2 millió forintot kaptak - közölte a polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.