Városlista
2019. szeptember 18, szerda - Diána

Hírek

2019. Március 14. 05:02, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Megünnepelték a Tanítók Napját Esztergomban is - FOTÓK

Megünnepelték a Tanítók Napját Esztergomban is - FOTÓK

A 150 éves állami tanítóképzés tiszteletére március 12-én az ország valamennyi tanítóképző intézetében egyszerre ünnepelték meg a Tanítók Napját.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Óvó- és Tanítóképző Tanszéke programján Juhász Márta tanszékvezető köszöntette a megjelenteket, majd röviden ismertette az intézmény történetét. A Jobb Veled a Világ Alapítvány munkatársa, Bessenyei Krisztina bemutatta a néhány éve kidolgozott Boldogságóra programot, amely a pozitív pszichológia eredményeire építve ad ötleteket és módszertani segítséget a pedagógusoknak.

A program Esztergom három iskolájában (Vitéz János Katolikus Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola, Montágh Imre Általános Iskola és Speciális Szakiskola, József Attila Általános Iskola) már eredményesen működik, az eddigi tapasztalatokról fényképekkel illusztrálva a programot oktató pedagógusok számoltak be.

Az előadásokat követően a résztvevők egy interaktív kincskereső játék segítségével bejárhatták az épületet. A délután folyamán mindenki számára szabadon megtekinthető volt a 3. emeleten berendezett kiállítás a „Képző” történetéről. A falon elhelyezett táblák és az üvegvitrinekben található dokumentumok, régi taneszközök az épület és a képzés 20. századi történetét vonultatják fel.

„A Tanítók Napja rendezvény jó lehetőséget teremtett arra, hogy ráirányítsuk a figyelmet a hivatás fontosságára, fokozzuk a szak elismertségét” – tette hozzá Juhász Márta tanszékvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 18. 07:36, szerda | Helyi

Bikini, Kozmix, Hevesi Tamás - Hétvégén lesz a Főtéri Szüreti Fesztivál!

Fellépők sorával jön az IV. Főtéri Szüreti Fesztivál

2019. Szeptember 18. 07:33, szerda | Helyi

Megint ittas vezetőket kaptak el térségünkben

Az egyenruhások két ittas járművezetővel szemben intézkedtek kedden megyénkben. Mindkettőt térségünkben kapták el.

2019. Szeptember 18. 05:00, szerda | Helyi

Az önvezetés közelebb van, mint gondolná – Esztergomban is!

IQ.DRIVE roadshow - Esztergom - Styevola és Fia Kft. - Szeptember 20-25. Próbálja ki IQ.DRIVE modelljeinket!

2019. Szeptember 18. 05:00, szerda | Helyi

Gál Lili nyerte a szlovák motocross bajnokságot

Esztergomi versenyzőnk 15 évesen a Női felnőtt mezőnybe megnyerte az 5 sorozatból álló Szlovák bajnokságot és az MX Sport Szlovák kupasorozatot is.