Városlista
2021. április 16, péntek - Csongor

Hírek

2015. Szeptember 11. 10:41, péntek | Helyi
Forrás: sajtóközlemény

Megvan a Strigonium új vezérigazgatója - testületi beszámoló

Megvan a Strigonium új vezérigazgatója - testületi beszámoló

Csütörtökön rendkívüli testületi ülésen döntött Esztergom város képviselő-testülete többek között a Strigonium Zrt. vezérigazgatójának kinevezéséről valamint egy család- és gyermekjóléti központ létrehozásáról.

A testületi ülés – amelyen két fő, dr. Alberti Péter és Meszes Balázs egyéb elfoglaltságai miatt nem tudott részt venni előzetes napirendjéhez képest két előterjesztés (egy Szervezeti és Működési Szabályzatot érintő módosítás valamint a köznevelési intézményekkel kapcsolatos döntés) tárgyalását későbbre halasztotta a testület.

Ezt követően első napirendi pontként a Strigonium Zrt. vezérigazgatójának személyéről döntöttek a képviselők. A beérkezett öt pályázat közül korábban két szakbizottság is dr. Szántó Tamást javasolta a pozícióra, ezt a jelen lévő képviselők egyhangúan elfogadták. A Pénzügyi Ellenőrző és Tulajdonosi Bizottsági tagságától kinevezése miatt búcsúzó Dr. Szántó Tamás megbízatása 2015. október 10-től kezdődően határozatlan ideig tart, munkáját havi bruttó 700.000 forintért végzi, a munkajogviszony mindkét fél részéről 30 napos felmondási idővel szüntethető meg.

Következő napirendi pontként a képviselők egy, a bizottságokat érintő módosításról döntöttek. A javaslat értelmében a Pénzügyi Ellenőrző és Tulajdonosi, illetve a Jogi, Etikai és Ügyrendi Bizottságot egyesítették volna, létrehozva a Pénzügyi és Jogi Bizottságot. Az indoklás szerint a két bizottság eddig is nagyrészt együtt ülésezett (létrehozása óta 20 alkalommal együtt üléseztek, a pénzügyi bizottságnak ezen túl négy külön ülése volt, a joginak pedig további kettő), továbbá dr. Szántó Tamás kinevezésével a pénzügyi bizottsági létszáma az eredetihez képest már három fővel csökkent. A képviselők öt igen, egy tartózkodás és hét nem szavazattal elutasították a bizottsági átszervezést.

Ennek következtében tárgytalanná vált a következő, a tervezett új bizottság összetételére javaslatot tévő előterjesztés, amely lekerült napirendről.

A képviselők ezt követően elvi döntést egy törvénymódosítás miatt január 1-től Esztergom számára kötelezően előírt Család- és gyermekjóléti Központ létrehozásáról. A voksolást megelőzően elhangzott, hogy a végleges döntés meghozatala előtt a Máltai Szeretetszolgálattal egyeztetés szükséges. A képviselők öt tartózkodás mellett hét támogatással megszavazták a határozatot (az ülésről egyéb elfoglaltsága miatt időközben távozott Stámusz Andrea képviselő).

A nyílt ülés utolsó napirendi pontjaként jóváhagyta a testület az Oktáv Zrt-vel kötendő előzetes elvi megállapodást. A döntés értelmében az Oktáv Zrt. a jövőben vizsgahelyszínként használhatja a Sportcsarnokot és a Szent István strandfürdőt az ezt igénylő szakokon tanulók esetében.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 16. 10:28, péntek | Helyi

Új vezérigazgató a Magyar Suzuki Zrt. élén

Új vezérigazgató kerül a Magyar Suzuki Zrt. élére. Atsumi Masato május elsejével váltja Abe Yoshinobut, aki a Suzuki Motor Corporation globális autós üzletágának marketing divízióján folytatja karrierjét.

2021. Április 16. 10:23, péntek | Helyi

Útfelújítás a Nap utcában

A Zöld-Út Esztergom Kft. tájékoztatása szerint 2021.04.19–től (hétfő) – 2021.04.22-ig (csütörtök) a Szent Tamás-hegyi Nap utca útjavítási munkálatok miatt, mind a 4 napon 07:30. - 15:00. óra között lezárásra kerül.

2021. Április 16. 07:16, péntek | Helyi

Megmenekültek és gazdira várnak

Diósvölgyből mentettek a Bogáncs munkatársai egy elhanyagolt anyakutyát és 4 újszülött kicsinyét. Az állatok, bár volt gazdájuk, elképesztően mostoha körülmények között éltek. Több társukkal együtt ők is gazdira várnak.

2021. Április 15. 20:09, csütörtök | Helyi

Július 2-án indul az Esztergomi Várszínház idei szezonja

Magyar szerzők évada címmel hirdeti meg nyári műsorkínálatát az Esztergomi Várszínház - közölte az intézmény igazgatója, Horányi László csütörtökön az MTI-vel.