Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Október 25. 12:53, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp

Megvan a tizennegyedik Vitéz-kupagyőzelem

Megvan a tizennegyedik Vitéz-kupagyőzelem

Megszerezte tizennegyedik kupagyőzelmét az Esztergomi Vitézek csapata a hétvégén, az együttes ugyanis meggyőző fölénnyel, 22-3-ra verte az esztergomi kupadöntőben a Kecskeméti ARC alakulatát.

Esztergom adott otthont a rögbi magyar kupa döntőjének és bronzmeccsének a hétvégén. A finálét az Esztergomi Vitézek Suzuki Rugby SE alakulata vívta a kecskeméti rögbisekkel, így a két alakulat a kupadöntőben megismételte a júniusi bajnoki finálét. A mérkőzésen erőteljesen kezdtek a csapatok, a KARC pedig már a 3. percben egy félpályás szabadrúgásból megszerezte a vezetést. A vendégelőnyt azonban hamar lerombolta a hazai együttes, hiszen az erőteljesen játszó Berbesi kiegyenlített a 11. percben. A Vitézek játékosai ettől kezdve folyamatosan támadtak, és egyértelműen irányították a találkozót. Még Bíró a 18. percben történő 10 perces kiállítása sem zavarta meg a hazaiak játékát. A 20. percben, egy összecsapást követően Novák súlyos kézsérülést szenvedett, a csapat viszont Heckel révén újabb célt ért el, beállítva ezzel a 12-3-as félidei eredményt.

A második játékrész folytatta a támadást a Vitéz-alakulat, már a 6. percben a csapatkapitány, Koller ért el újabb célt, növelve az előnyt. Az esztergomiak nem engedték kibontakozni a nagy erőket mozgósító kecskemétieket, pedig előbb Suiogánt, majd Mészárost is kiállította a játékvezető. A 33. percben aztán büntetőhöz jutott a Vitézek csapata, és a hibátlanul rúgó Collet növelte is az előnyt. A meccs hátralévő részében már nem változott az eredmény, így a magabiztosan játszó Vitézek teljesen megérdemelten hódították el a Magyar Kupát, immár 14. alkalommal.

A bronzmérkőzésen a Százhalombatta 66-12-re verte az Exiles csapatát. A mérkőzéseket pedig megtekintette Jan Luc Reballal, a magyar válogatott francia szaktanácsadója is.

Szombaton a válogatotté lesz a főszerep, legjobb rögbiseink ugyanis világbajnoki selejtező mérkőzésre utaznak Szlovéniába Neuzer András szövetségi kapitányi vezetésével.

Magyar Kupadöntő
Esztergomi Vitézek Suzuki - Kecskemét 22:3 (12:3)
Esztergom 300 néző, vezette: Szeidl Tamás
Esztergom: Heckel, Kovács, Nagy, Novák, Jámbor, Berbesi, Haspel, Koller, Bíró, Soós, Remsik, Suiogán, Mészáros, Makuvek, Collet.
Csere: Siroki 1, Madarász, Jimenez,
Célok: Berbesi 5, Heckel 5, Koller 5, Collet 7.
Edző: Sölősi László

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.