Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Február 20. 11:24, hétfő | Helyi
Forrás: Sportcsarnok/InfoEsztergom.hu

Megvédte bajnoki címét a Bástya az Öreg Porga Kupán

Megvédte bajnoki címét a Bástya az Öreg Porga Kupán

A Bástya elnevezésű csapat nyerte idén is az Öreg Porga Kupát. A torna a minap ért véget, melyen 12 együttes mérkőzött meg egymással. A Bástya sorozatban harmadszor hódította el a trófeát.

Véget értek a Pézsa Tibor Sportcsarnokban a 40 év feletti játékosoknak kiírt Öreg Porga Kupa küzdelmei. A tornára idén 12 csapat nevezett be a megye minden szegletéből, de volt csapat Budapestről és Pest megyéből is.

A szervezők a csapatokat 3X4-es csoportba sorsolták be, ahonnan a selejtezők után 4 csapat kiesett, 8 pedig továbbjutott. Az első játéknap talán legnagyobb meglepetése volt a többszörös győztes Bástya gyenge teljesítménye, hiszen csupán gólaránnyal jutott be a középdöntőbe. Több csapat viszont remek teljesítményt nyújtott a selejtezőkben, közülük is kiemelkedően játszott az Express, sokan már a végső győztest látták bennük.

A középdöntőben előre megadott szisztéma szerint kialakult a 2X4-es csoport. Mind a két kvartett igen kiegyenlített és erős lett.

Az ,,A” csoport kezdett, ahová a tavalyi győztes Bástya, az idei esélyes Express, a mindig erős Verőce valamint az első nap jól teljesítő Nagyigmánd került. Végül meglepetés született, hiszen a nagyon ügyes játékosokból álló Express kiesett a Bástya pedig megtáltosodott és mindenkit verve jutott a döntőbe. A Nagyigmánd elődöntőbe kerülése talán előzetesen nem várt eredmény volt, a teljesítményükkel viszont megérdemelték azt.

A ,,B” csoport sem volt semmivel könnyebb, hiszen ide került a tavaly óta alaposan megerősödött Gyermely, az igen egységes Komárom, az ügyes Darazsak valamint a hagyományosan jól szereplő Kertműves, mely ráadásul most alaposan és jól erősített a 40 évét most elérő játékosokból. Hogy milyen kiegyenlített volt a csoport bizonyítja a hat meccs igen szoros végeredménye. Végül a Gyermely lett a csoportelső és került be a döntőbe a Bástya ellenfeleként. A második a Kertműves lett és a Nagyigmánddal találkozott a bronzmérkőzésen, amit nagy küzdelemben meg is nyert.

Következett a torna utolsó mérkőzése a döntő a tavalyi győztes Bástya és az igen erős Gyermely között. Mindenki nagyon éles, szoros mérkőzést várt, ami be is következett. Végül a Bástya nyert immár egymás után harmadszor, ami a selejtezőkben nyújtott, teljesítményük után hatalmas teljesítmény
A győztes csapat tagjai Osvald Zsolt, Kovács Péter, Kis Mihály, Sitku Pál, Maradi Tibor, Katona Kelemen, Szedlacsek János, Kreisz Flórián, Fehér György, Izeli József, Máté István, Kocsis Márton. Az eredményhirdetésen Osvald Zsolt főszervező kiemelte az öregfiú foci jelentőségét, beszélt a Porga Kupa történetéről, hagyományáról a sport közösségformáló erejéről. Gratulált a döntőbe jutott csapatoknak.

VÉGEREDMÉNY:

1. BÁSTYA
2. GYERMELY
3. KERTMŰVES
4. NAGYIGMÁND

LEGJOBB JÁTÉKOS: HORVÁTH LÁSZLÓ (GYERMELY)
LEGJOBB KAPUS: KEREKES SANYI (KERTMŰVES)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.