Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Március 10. 09:47, péntek | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu

Megvonták a bizalmat a párkányi polgármestertől

Megvonták a bizalmat a párkányi polgármestertől

A Magyar Közösség Pártja szerint megszegte polgármesteri esküjét Szabó Eugen a hulladéküzemekkel kapcsolatos tevékenységével.

A Magyar Közösség Pártja Párkányi Helyi Szervezete csütörtöki taggyűlésén kimondta: aggályosnak és az önkormányzatiság alapelveivel összeegyeztethetetlennek tartja a város polgármesterének, Ing. Szabó Eugennek a témával kapcsolatos kommunikációját, a tények elhallgatását, a közvélemény félrevezetését, a lakosság és főleg a városi képviselőtestület mellőzését a tervezett hulladékégetők engedélyeztetése kapcsán.

A teljes közlemény:

Az MKP Párkányi Helyi Szervezetének nyilatkozata

A Magyar Közösség Pártja Párkányi Helyi Szervezete 2017. március 8-án megtartott évzáró taggyűlésének egyik fontos napirendi pontja az önkormányzati képviselők munkájáról szóló beszámoló volt. A városi képviselőtestület öttagú MKP frakcióvezetője beszámolt az utóbbi 10 hónap tevékenységéről. Tájékoztató hangzott el többek közt a párkányiakat és a környék lakosságát felháborító két hulladékhasznosító, ha úgy tetszik hulladékégető tervezetével kapcsolatosan. Mint köztudott, 3 és fél nap alatt több mint 7500 tiltakozó aláírást gyűjtöttek össze az MKP aktivistái a tervezett hulladékégető megépítése ellen. A taggyűlés aggályosnak és az önkormányzatiság alapelveivel összeegyeztethetetlennek tartja a város polgármesterének, Ing. Szabó Eugennek a témával kapcsolatos kommunikációját, a tények elhallgatását, a közvélemény félrevezetését, a lakosság és főleg a városi képviselőtestület mellőzését a tervezett hulladékégetők engedélyeztetése kapcsán. Párkány város polgármesterét a 2014-es helyhatósági választásokon az MKP helyi szervezete is támogatta. A taggyűlés olyan határozatot hozott, hogy Párkány polgármestere a tervezett hulladékégetők engedélyeztetési és véleményeztetési folyamatában nem a város és a környék lakosságának érdekeit védte, munkáját nem polgármesteri esküje szerint végezte, ezért 2017. március 8-ai hatállyal tőle az MKP helyi szervezete bizalmát megvonja.

A Magyar Közösség Pártja Párkányi Helyi Szervezete

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.