Városlista
2019. december 16, hétfő - Etelka

Hírek

2019. December 03. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: infoesztergom.hu

Megyei festő művére is lehet licitálni Jónak lenni jó! kampányon

Megyei festő művére is lehet licitálni Jónak lenni jó! kampányon

A megyei önkormányzat idén is csatlakozott az MTVA Jónak lenni jó! jótékonysági kampányához, amely ezúttal a koraszülöttek mentését támogatja. Az ügy érdekében Győrfy Klára Téli emlék című festményét ajánlották licitre.

Az MTVA jótékonysági kampánya minden évben tömegeket mozgat meg az adományozás jegyében. Idén a koraszülöttek mentésének támogatására zajlik a gyűjtés, amelyhez a megyei önkormányzat is csatlakozott. Idén a tatabányai festőművész, Győrfy Klára Téli emlék című bányász témát feldolgozó festményét ajánlották licitre. „Reméljük, a tavalyi évhez hasonlóan idén is sokan csatlakoznak kezdeményezésünkhöz, és megyénk ezúttal is egy nagyobb összegű felajánlással tud hozzájárulni ehhez a nemes kezdeményezéshez!” - mondta el Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke.

A licit 60 ezer forintról indult, licitálni név és összeg megadásával a megyei önkormányzat Facebook-oldalán üzenetben, Csapucha Árpádnál a 20/287-9621-es telefonszámon és a fojegyzo@kemoh.hu e-mail címen lehet. A licit december 11-én délben zárul, ezt követően a legmagasabb felajánlott összeget eljuttatják az érintettekhez.

A képről és a szerzőről:
A kép farostlemezre festett vegyes technikával készült, 64x 80 cm méretű. Készítője, Győrfy Klára Budapesten született, a budapesti Képzőművészeti Főiskolán tanult. A diploma megszerzése után festőművész férjével Tatabányára költöztek, általános iskolai rajztanárként és szakfelügyelőként dolgozott, képzőművészeti szakköröket vezetett. Hosszú évekig részt vett a Bányász Képzőművész Kör munkájában. Megbecsült és tevékeny élete során nemzedékeket tanított a rajz és a művészet szeretetére. Tatabánya díszpolgárává választották. Eközben a regionális és országos tárlatok rendszeres résztvevője volt. Konstruktív megfogalmazású festményeit sajátos tájlátás, kemény, tiszta ritmus jellemzi. Alkotásai megtalálhatóak a Magyar Nemzeti Galériában, a Tatabányai Múzeumban, a tatai Kuny Domokos Múzeumban és a soproni Bányászati Múzeumban.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 15. 18:02, vasárnap | Belföld

Kötet jelent meg a Muzsikál az erdő rendezvénysorozatról

A Muzsikál az erdő rendezvénysorozat 15 évére tekint vissza fotók és élménybeszámolók segítségével az a kötet, amelyet december 20-án mutatnak be Taron.

2019. December 15. 16:01, vasárnap | Belföld

A TEK biztosítja a legnagyobb fővárosi adventi és karácsonyi vásárokat

A Terrorelhárítási Központ (TEK) biztosítja a legnagyobb fővárosi adventi és karácsonyi vásárokat.

2019. December 15. 14:09, vasárnap | Belföld

Letartóztatták és házi őrizetbe helyezték a tinédzser budai fegyveres rablókat

Két fiatal letartóztatását és két másik bűnügyi felügyeletét rendelte el a Budai Központi Kerületi Bíróság a fiatalkorú budai fegyveres rablók közül fegyveresen, csoportosan, bűnszövetségben elkövetett rablás miatt.

2019. December 15. 11:06, vasárnap | Belföld

Súlyosan megsérült egy barlangtúrázó a Ferenc-hegyi-barlangban

Súlyos balesetet szenvedett egy barlangtúrázó szombaton kora este a budapesti Ferenc-hegyi-barlangban, a 35 éves férfit ötórás mentőakció keretében hozták a felszínre a barlangi mentők