Városlista
2020. július 14, kedd - Őrs

Hírek

2019. December 03. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: infoesztergom.hu

Megyei festő művére is lehet licitálni Jónak lenni jó! kampányon

Megyei festő művére is lehet licitálni Jónak lenni jó! kampányon

A megyei önkormányzat idén is csatlakozott az MTVA Jónak lenni jó! jótékonysági kampányához, amely ezúttal a koraszülöttek mentését támogatja. Az ügy érdekében Győrfy Klára Téli emlék című festményét ajánlották licitre.

Az MTVA jótékonysági kampánya minden évben tömegeket mozgat meg az adományozás jegyében. Idén a koraszülöttek mentésének támogatására zajlik a gyűjtés, amelyhez a megyei önkormányzat is csatlakozott. Idén a tatabányai festőművész, Győrfy Klára Téli emlék című bányász témát feldolgozó festményét ajánlották licitre. „Reméljük, a tavalyi évhez hasonlóan idén is sokan csatlakoznak kezdeményezésünkhöz, és megyénk ezúttal is egy nagyobb összegű felajánlással tud hozzájárulni ehhez a nemes kezdeményezéshez!” - mondta el Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke.

A licit 60 ezer forintról indult, licitálni név és összeg megadásával a megyei önkormányzat Facebook-oldalán üzenetben, Csapucha Árpádnál a 20/287-9621-es telefonszámon és a fojegyzo@kemoh.hu e-mail címen lehet. A licit december 11-én délben zárul, ezt követően a legmagasabb felajánlott összeget eljuttatják az érintettekhez.

A képről és a szerzőről:
A kép farostlemezre festett vegyes technikával készült, 64x 80 cm méretű. Készítője, Győrfy Klára Budapesten született, a budapesti Képzőművészeti Főiskolán tanult. A diploma megszerzése után festőművész férjével Tatabányára költöztek, általános iskolai rajztanárként és szakfelügyelőként dolgozott, képzőművészeti szakköröket vezetett. Hosszú évekig részt vett a Bányász Képzőművész Kör munkájában. Megbecsült és tevékeny élete során nemzedékeket tanított a rajz és a művészet szeretetére. Tatabánya díszpolgárává választották. Eközben a regionális és országos tárlatok rendszeres résztvevője volt. Konstruktív megfogalmazású festményeit sajátos tájlátás, kemény, tiszta ritmus jellemzi. Alkotásai megtalálhatóak a Magyar Nemzeti Galériában, a Tatabányai Múzeumban, a tatai Kuny Domokos Múzeumban és a soproni Bányászati Múzeumban.Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 14. 07:15, kedd | Belföld

Elkezdődött a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztése

Elkezdődött a Budapest-Belgrád vasútvonal magyarországi szakaszának fejlesztése a kivitelezésre vonatkozó szerződés hatályba lépésével - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) hétfőn az MTI-vel.

2020. Július 14. 07:11, kedd | Belföld

Szerdától a pultból kínált baromfi-, juh- és kecskehús esetében is fel kell tüntetni a származási országot

Szerdától a pultból kínált baromfi-, juh- és kecskehús esetében is fel kell tüntetni a származási országot, a csomagolatlan formában árusított zöldségeknél és gyümölcsöknél zászlóval kell jelölni a magyar terményeket

2020. Július 14. 06:07, kedd | Belföld

Egy hétre leáll a termelés augusztusban a kecskeméti Mercedes-gyárban

Előre tervezetten egy hétre leáll a termelés augusztusban a kecskeméti Mercedes-gyárban - közölte a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. hétfőn az MTI-vel.

2020. Július 14. 05:00, kedd | Belföld

Visszahívott egy terméket az egyik áruházlánc

A Lidl visszahívta a Freshona Kukoricás babkonzerv paradicsomszószban 430 grammos terméket, mert a konzervdoboz nem megfelelően zár, ezért fogyasztásra nem javasolt esetleges romlás, penészedés miatt