Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Március 09. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu

Megyei rajzpályázat óvodásoknak a klímaváltozásról

Megyei rajzpályázat óvodásoknak a klímaváltozásról

Óvodai rajzpályázatot hirdet a megyei óvodásoknak a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés. A téma a klímaváltozás. A rendezvény védnöke Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke.

Előzmény:
A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat a Komárom-Esztergom megyei klímastratégia készítése és éghajlat-változási platform létrehozása tárgyú KEHOP-1.2.0-15-2016-00021 azonosítószámú nyertes projekt keretében hirdet rajzpályázatot.

A pályázat meghirdetésének apropója:
Bizonyára Te is sokat hallasz a bolygónkat érintő globális felmelegedésről. Ez sajnos nekünk, embereknek köszönhető. A gyárak, az autók és mi emberek a tüzeléssel szennyezzük a levegőt. Mivel a napocska egyre erősebben süt, egyre melegebb is lesz. Olvadni kezdenek a jégtáblák a sarkvidékeken, többször lesz vihar, árvíz, de ez még nem minden. Kedvenc állataid, mint a jegesmedvék vagy a fókák is elveszthetik otthonaikat és kipusztulhatnak. Ugye te sem szeretnéd ezt? Azonban te is segíthetsz abban, hogy megóvjuk bolygónkat, a növényeket és állatkákat a végső pusztulástól.

Ehhez te mit tudsz tenni?
• Jobban takarékoskodj a vízzel, a villannyal, ne szemetelj!
• Gazdaságosan bánj a papírral, írj mindkét oldalára!
• Védd a fákat! A fák és az erdők a legnagyobb segítőtársaink, hiszen elnyelik a sok szennyezést.

A Komárom-Esztergom megyei Önkormányzat projektjében vállalta, hogy a klímaváltozás közép- és hosszú távú várható hatásaihoz való alkalmazkodás jelentőségének széles körben történő elismertetése, hatékony megelőzési és alkalmazkodási lehetőségek felkutatása érdekében szemléletformáló akciókat szervez. Lényeges, hogy a szemléletformálást minél fiatalabb korban kezdjük el. Ezt szolgálja jelen rajzpályázati felhívás is.

A rajzpályázat védnöke:
Popovics György a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke

A résztvevők köre:
A rajzpályázatban bármely, Komárom-Esztergom megyében működő óvodai intézménybe járó, megyei lakcímmel rendelkező óvodás részt vehet a felhívás témáihoz illeszkedő pályamű határidőben történő benyújtásával.

A pályázat témái:
Nincsen megkötés, bármilyen az éghajlat-változással kapcsolatos pályaművet várunk.

Technikai információk:

Pályázni A4-es méretben egyénileg készített alkotásokkal lehet. Műfaji megkötöttség nincs, a beadott alkotás az egyéni fantázia alapján bármilyen szabadon választott technikával készített rajz lehet.

A benyújtás módja, határidők:
A benyújtási határidő: 2017. március 20. A pályaműveket az adott résztvevő óvoda gyűjti egy erre a célra tetszőlegesen kijelölt dobozban. A fenti határidőt követően a pályázat kiírója gondoskodik a pályaművek elszállításáról. A benyújtott pályaműre kérjük, írják fel:
„Óvodai rajzpályázat” KEHOP-1.2.0-15-2016-00021
Benyújtó neve, életkora, lakcíme, elérhetősége (telefon, e-mail) intézmény ahova jár (az óvodai csoport feltüntetésével) Egy pályázó maximum 3 pályaművet adhat be!

Értékelés, díjazás
A pályaműveket április hónapban egy 5 fős, rajztanár vezette zsűri értékeli. Valamennyi résztvevő intézmény emléklapban részesül. A pályázat első három helyezettje értékes tárgyjutalmat kap. A díjak átadására ünnepélyes keretek között kerül sor. Az átadás pontos időpontjáról és helyszínéről a díjazottakat a pályázat kiírója külön értesíti. A pályázat kiírója fenntartja a jogot arra, hogy a benyújtott pályaművekből a megye területén kiállításokat rendezzen.

További információk:
Komárom-Esztergom Megyei Éghajlat-változási platform titkárság, 2800 Tatabánya Fő tér 4., Szokolai Brigitta titkársági menedzser, Tel: 20-587-1638

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.