Városlista
2020. június 5, péntek - Fatime

Hírek

2020. Március 11. 18:07, szerda | Kék hírek
Forrás: infovárosok - illusztráció: pixabay

Melltartópántba rejtette a kábítószert

Melltartópántba rejtette a kábítószert

Vádat emelt a komáromi ügyészség kábítószer birtoklás, bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt egy férfival szemben, barátnőjével szemben pedig, mert melltartópántja mögé rejtette a barátja kábítószerét.

A férfi 2018. január 23-án Szlovákiában amfetamin kábítószert vásárolt, azt elfogyasztotta, majd 2018. január 26-án 22 óra 55 perckor Komáromban a Rákóczi rakparton kocsival közlekedett úgy, hogy szervezetében a vezetési képességére hátrányosan ható kábítószer volt, ekkor őt rendőrjárőrök ellenőrzés alá vonták, tőle a vezetői engedélyét elvették – közölte az ügyészség.

A férfi vádlott 2018. január 28-án ismét kábítószert szerzett be, azt elfogyasztotta, majd 22 óra 50 perckor, ismét bódult állapotban kocsival Komáromban a belvárosban közlekedett, a gépjárműben utasként barátnője ült.

A Komáromi Járásbíróság a férfit 2019. szeptember 5-én meghozott ítéletével 1 év 5 hó, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett fogházbüntetésre, és 2 év járművezetéstől eltiltásra ítélte.

A vádlott nő nem jelent meg a bíróság idézésére, ezért vele szemben később fejeződött be az eljárás.

Az ügyészség a nővel szemben benyújtott vádat bűnpártolás vétségéről kábítószer birtoklás bűntettére módosította.

A módosított tényállás szerint a nő metamfetamint tartalmazó kábítószert szerzett meg, majd azt 2018. január 28-án Szlovákiából, Komárnoból azzal a kocsival hozta be Magyarország területére, amelyet barátja bódult állapotban vezetett, és amelyben a nő utasként foglalt helyet. Az intézkedés során a nő melltartójának a pántja mögött a rendőrök megtalálták a metamfetamint tartalmazó fecskendőt. A fecskendőben lévő kábítószer meghaladja a csekély mennyiség felső határát, annak mintegy 1,6 szorosa.

A bíróság a nőt március 10-n előkészítő ülésen 1 év 3 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 04. 18:08, csütörtök | Kék hírek

Nőket prostitúcióra kényszerítő sarkadi bandát tartóztattak le

Nőket prostitúcióra kényszerítő sarkadi család hét férfi tagjának letartóztatását rendelte el a Békéscsabai Járásbíróság - közölte a Békés Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

2020. Június 04. 07:16, csütörtök | Kék hírek

Gyorshajtás ittasan, jogosítvány nélkül

A rendőrök eljárást indítottak a felelőtlen járművezetővel szemben.

2020. Június 03. 15:05, szerda | Kék hírek

Vádat emeltek az élettársát meggyilkoló dávodi nő ellen

Minősített emberölés miatt vádat emeltek egy dávodi nő ellen, aki 2019 júliusában egy szemeteszacskóval megfojtotta, majd savval leöntötte az élettársát azért, hogy ne kelljen kiköltöznie a sértett által bérelt házból

2020. Június 02. 12:04, kedd | Kék hírek

Jó pár embert a börtönből is átvert egy csaló

Negyvenöt ember bankkártyaadatait csalta ki egy büntetés-végrehajtási intézetben lévő férfi 2017 áprilisa és júniusa között – tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron megyei főügyész kedden az MTI-t.