Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Május 30. 07:01, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Melyik a 7 leggyakrabban hamisított étel?

Melyik a 7 leggyakrabban hamisított étel?

Egy új tanulmány szerint a nap mint nap fogyasztott ételekbe sajnos sokszor olyan anyagok is belekerülnek, amelyeknek nem kellene. Ez élelmiszer- hamisításnak minősül.

Annak érdekében, hogy csökkentsék a költségeket, a gyártók az elsődleges összetevőket illegálisan kicserélik valami olcsóbbal. A 7 leggyakrabban hamisított étel közül pedig sajnos sok olyan van, amit nap mint nap fogyasztunk - írja a Fox News.

Az import összetevőket nagyon nehéz ellenőrizni. Ez a legnagyobb kihívás a szakértők és ügynökségek számára, akik a csalók nyomába erednek.

Itt a 7 leggyakrabban hamisított étel: a kutatók rájöttek, hogy az olíva olaj - még az extra szűz is - a leggyakrabban hamisított étel, melyet általában mogyoróolajjal helyettesítenek. Ez az ételallergiások számára aligha örömhír. Az is előfordul, hogy kukorica-,napraforgó-,földimogyoró-,szójabab-, vagy pálmaolajjal pótolják az olíva olajat.

Ha azt gondolja, hogy a pohár tej, amit minden reggel megiszik, tehénből származik, lehet, hogy téved. Kiderült, hogy egy egész állatkert is lehet abban a doboz tejben, elkezdve egészen a juhtejtől, a különböző marhafélék tején át a kecsketejig. De a tejet újrafeldolgozott tejporból, karbamidból és tejoltóból is előállíthatják. Mindemellett a méz, a sáfrány, a narancslé, a kávé és az almalé a leggyakrabban hamisított ételek és italok.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére