Városlista
2023. december 10, vasárnap - Judit

Hírek

2022. Június 24. 11:15, péntek | PR
Forrás: (x)

Mennyit aludjon gyermekünk – egészséges mennyiség és minőség

Mennyit aludjon gyermekünk – egészséges mennyiség és minőség

A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás mindenki számára fontos egészségügyi okokból. Azonban a gyerekek esetében ez kiemelten fontos ez fejlődésük szempontjából.

Emiatt nem árt tudnod, hogy mik befolyásolják az egészséges alvás minőségét és mennyiségét.

Megfelelő alvás mennyiség

Elsődlegesen, fontos tudni a megfelelő alvás mennyiségét gyerekek esetében. Általánosságban elmondható, hogy 3-5 éves korban 10-14 óra alvás, míg 6-13 éves korban 9-11 óra alvás az ideális. Ezt természetesen befolyásolja a napi aktivitás, tehát természetesen minimális eltérések esetén nem kell aggódni. Azonban nagyjából ennyi alvásra szükségük van a szervezetük fejlődéséhez és idegrendszerük megfelelő teljesítőképességéhez.

Megfelelő bútorok kiválasztása

A fentiek mellett természetesen a kényelmes alvásról is kell gondoskodnunk. Ehhez érdemes lehet a gyerekeknek készült ágyakból egy jó minőségű darabot beszereznünk. Itt megtalálhatjuk a hagyományos egyszemélyes, az emeletes, a kihúzható, valamint a többfunkciós ágyakat.

Megfelelő alváskörülmények

A fentiek ismerete csak annyihoz segít hozzá, hogy gyermekünk megfelelő mennyiségű alvásban részesüljön. Azonban az alvás minősége szintén nagyon fontos, melyhez az alábbi körülmények elengedhetetlenek.

Elsődlegesen, gyermekek számráa még a felnőtteknél is fontosabb, hogy televízió, okostelefon és egyebek nélkül aludjanak. Ezt érdemes már lefekvés előtt egy-két órával kikapcsolniuk, hiszen tudjuk, hogy ezek használata felborítja az alvásunk ritmusát. Emellett fontos a megfelelő párnák kiválasztása, melyhez plédeket is vehetünk.

Fontos továbbá a következetesség, azaz hogy nagyjából azonos időben feküdjenek le és ébredjenek fel. Ez nagyban javítja az alvás minőséget, azaz hozzásegít a pihentető alváshoz.

Mindezek mellett pedig a megfelelő étkezések is fontosak, azaz a vacsora és a reggeli fontossága. Mivel ezek az alvás előtt vagy után történnek, fontos odafigyelni a mennyiségre és a minőségre. Mindez nem csak a reggelinél, hanem bizony a vacsoránál is fontos.

A fentiek betartása ugyan problémás lehet bizonyos életkorokban, azonban gyermeked egészsége érdekében kiemelten fontos. Érdemes tehát egy megfelelő alvási rutint kialakítanod számára, hogy szervezete, idegrendszere egészségesen fejlődhessen.

A fotó forrása: Evgeny Atamanenko / Shutterstock.com

Címkék: alvás, egészség, gyerek

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 04. 09:53, hétfő | PR

Külföldi munkavállalás – rád hol várnak az álmaid?

A karrierünk során sokan játszunk el előbb-utóbb a gondolattal, hogy milyen lehet külföldön munkát vállalni. Sokan a valóságban is meglépik a váltást, a legtöbben azonban mindig csak álmodoznak és latolgatnak.

2023. November 28. 17:48, kedd | PR

Csődközelből az európai hódításig: így lett nemzetközi siker a 30 éves R-Water

Nagy Ervin 30 évvel ezelőtt édesapja akasztói szódásüzemében indította el azt a vállalkozást, amely ma évi egymilliárdos árbevétellel működik, és 13 országba szállít izotonóniás, sport- és vitaminitalokat.

2023. November 27. 17:09, hétfő | PR

Az okoskonyha fejlődése: Hogyan változtatják meg az intelligens technológiák a főzés élményét?

Az elmúlt évtizedek alatt a konyhatechnológia drámai átalakuláson ment keresztül, a hagyományos eszközöktől egészen a mai napig, ahol az intelligens eszközök és alkalmazások formálják a konyhai életet.

2023. November 22. 16:08, szerda | PR

A biztos tető: Útmutató a karbantartáshoz és javításhoz

A tető az egyik legfontosabb része az otthonunknak vagy üzleti ingatlanunknak, hiszen az biztosítja a védelmet az időjárás kiszámíthatatlan viszontagságaival szemben.