Városlista
2020. július 10, péntek - Amália

Hírek

2020. Április 24. 11:11, péntek | Bulvár
Forrás: infovárosok

Mentális profit a CsonKaranténban - VIDEÓ

Mentális profit a CsonKaranténban - VIDEÓ

Újoncot avatott az ANDONIK 4s youtube-csatornáján közvetített műsor, amelyben először szerepelt Csonka András – Pici – énekes, színész. A művész mellett Nagy Anett az ANDONIK Reklámügynökség egyik tulajdonosa, Abaházi Csaba műsorvezető és Szebeni István a TV2 Tények című műsorának vezetője ült be a virtuális stúdióba és beszélgetett az élet nagy kérdéseiről.

Csonka Pici az ország egyik leghipochonderebb embere, vagyis ő talán mindenkinél nehezebb napokat él át a jelenlegi járványügyi helyzetben. Abaházi Csaba talán éppen emiatt hozta azt a témát, amelyben egy angol nőről esett szó, aki beadatott magának egy olyan oltást, amely állítólag védelmet nyújt a koronavírus ellen.
„Nem is értem ezt az egészet – mondta Csonka Pici. – A közösségi krízis amúgy engem kicsit bátrabbá tesz. Persze óvatos vagyok, ne vagánykodom, de ne vagyok pánikban. Tiszteletreméltó ez a dolog, de egy kicsit sci-finek tűnik az, hogy valaki beadatja magának az oltást, mert nem tudjuk mi lesz belőle.”

Nagy Anett is óvatos, még akkor is, ha korábbi élsportolóként neki nyilván erősebb a szervezete az átlagosnál.

„Nem vagyok benne biztos, hogy vállalnám az oltást a jelenlegi helyzetben. Nem félek a vírustól, mert van olyan immunrendszerem, hogy komolyabb baj lenne. De mi van, ha nem?

Érdekes kérdésre világított rá Szebeni István, aki szerint lehet olyan szituáció, amikor az ember vállalja a kísérleti beteg szerepet, de ő más helyzetben van.
„Bizonyos körülmények között el tudnám képzelni. Vannak olyan emberek, akik ezt felvállalják. Nem tudunk semmit arról, aki kapható volt erre, nem tudni mi a munkája, van-e gyereke. Nekem van egy ötéves fiam, én nem vállalnám el ezt a kísérleti szerepet.”

Azzal a beszélgetés minden résztvevője egyetértett, hogy bizonyos élethelyzetben sok minden feláldozható, akár az élet is. Szóba kerültek a kamikaze pilóták is, akik az életüket is feláldozták a háborúban, de a vallási alapon történő elhatározásról is beszélgettek az ANDONIK 4s sztárjai.

Visszatérve a nőre, aki beadatta magának a vírus elleni oltást, Szebeni István megjegyezte, hogy ha pénzt kapott érte az alany, akkor biztos nem dollárban, vagy euróban, hanem a svéd, vagy a dán fizetőeszközben, vagyis koronában érkezett az ellentételezés. A humor persze Csonka Andrástól sem áll távol, aki saját bevallása szerint megbolondult.

„Valószínűleg elment az eszem teljesen – mondta nevetve a színész Nagy Anettnek, amikor a volt válogatott futballista szóbahozta, hogy Csonka Pici vicces videókban tűnik fel az interneten. – A TikTokra korábban is készítettem már videókat, amelyben a Mónika-show szereplőit utánzom. Volt bennem kérdés, hogy ez belefér-e, de a kollégáim is követelték a folytatást, pedig ők biztos megmondták volna, ha nem jó. Most kitaláltam azt, hogy dalszövegeket dramatizálok. Nem versként mondom el, hanem van egy Csonka család nevű képződmény, amelyben többféle karakter van. Volt már Soltész Rezső és Majka, de jönnek még újak.”

Csonka Picinek egy dolog nagyon hiányzik a bezártságban: a közönség.

„Nem tudhatjuk, hogy ugyanúgy folytatjuk-e, ahogy abbahagytuk. Nem tudni, hogy a közönségnek lesz-e bátorsága eljönni megnézni a darabokat. Ha valaki köhög, akkor miként reagál majd a közönség. Nekünk másként jár a belső óránk, pont estére kell felpaprikázódni. Ezért találtam ki, hogy este hétkor nálam felgördül a függöny, ez a CsonKarantén. Verset mondok, vagy prózát olvasok, esetleg vendéget hívok, de így tartom a kapcsolatot a közönséggel. Aztán lehet, hogy tökön lövöm ezzel magam, mint a Ding-donggal…”

Az utolsó mondatra olyan megjegyzést engedett el, ami után azt gondolhattuk, hogy megfagy a levegő – „Annál lejjebb úgysem tudsz menni!” –, de az ANDONIK 4s tagjai értik a tréfát.

Csonka András internetes szerepléseivel kapcsolataival – amelyek ingyen jutnak el a nézőkhöz – Szebeni István új fogalmat alkotott: mentális profit.

„Ez fontos és nemcsak a mi szakmánkban, hanem a világban. Reménykedem abban, hogy ebből az egészből kicsit szolidárisabban tudunk kijönni. Bízom benne, hogy kijózanító a pofon” – válaszolta a felvetésre Csonka András.

Hogy a bezártság közben ingyen adott produkciók milyen hatással lesznek a jövőre, azt egyelőre nem tudni. Abaházi Csaba szerint értéktelenedhet a művészek produkciója, hiszen most mindent ingyen adnak. Nagy Anett ezzel szemben úgy véli, hogy hálásak lesznek a nézők, mert ebben a nehéz helyzetben a művészvilág az emberek felé fordul.

„Világsztárokat nézhetünk az otthonukban, ezt meg kell becsülnünk, de aztán meneküljünk ki ebből a helyzetből” – foglalta össze Pici a pozitívumokat. Az persze nagy kérdés, hogy a veszélyhelyzet után is ingyen adják-e a virtuális műsorokat a sztárok és hogy mire mennek a Facebook oldalaik népszerűségének növekedésével. Erre is keresték a választ az ANDONIK 4s szereplői, a videóból kiderül, hogy mire jutottak a komoly és egyben vidám beszélgetésük végén.Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 10. 14:07, péntek | Bulvár

Vízbe fulladt a hatóságok szerint a Glee - Sztárok leszünk! eltűnt színésze

A hatóságok szerint vízbe fulladhatott Naya Rivera, a Glee - Sztárok leszünk! című tévésorozat 33 éves színésze, aki szerdán tűnt el a Los Angelestől északnyugatra fekvő Piru-tavon, ahol kisfiával csónakázott.

2020. Július 08. 15:02, szerda | Bulvár

Jude Law játssza Hook kapitányt az új Pán Péter-filmben

Jude Law játssza Hook kapitányt a Disney új Pán Péter-filmjében - számolt be róla a The Hollywood Reporter.

2020. Július 08. 07:14, szerda | Bulvár

Donald Trumpot rossz színben feltüntető könyvet írt az unokahúga

Könyvet írt Donald Trump amerikai elnökről az unokahúga. Az elnököt kedvezőtlen színben feltüntető memoár július 14-én jelenik meg, de kedd este az amerikai sajtóban már részleteket közöltek belőle.

2020. Július 08. 07:08, szerda | Bulvár

Brad Pitt játssza a főszerepet David Leitch új thrillerében

Brad Pitt játssza a főszerepet David Leitch új thrillerében - írja a The Hollywood Reporter.