Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. November 02. 14:28, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Mentés közben meghalt egy esztergomi tűzoltó a Rám-szakadékban - FOTÓK

Mentés közben meghalt egy esztergomi tűzoltó a Rám-szakadékban - FOTÓK

Lezuhant turista mentése közben életét vesztette egy esztergomi tűzoltó a Rám-szakadékban péntek este. A balesetet szenvedett turistát késő este kimentették, és kórházba szállították.

Stolczenberger Klára, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: egy kirándulócsoport egyik tagja zuhant a szakadékba, a tűzoltók csak gyalog tudták megközelíteni a helyszínt, és a mentést végző tűzoltók egyike is a szakadékba csúszott. Az eszméletét vesztett és életjeleket nem mutató főtörzsőrmestert a helyszínen próbálták újraéleszteni, de belehalt sérüléseibe. A bajba jutott turistát késő estére mentették ki.

Meghalt egy esztergomi tűzoltó a Rám-szakadékban

Legutóbb február 2-án zuhant a Rám-szakadékba egy turista. A férfit, aki 20 métert zuhant, zúzódásos sérülésekkel és agyrázkódással szállították az esztergomi kórházba. A sérültet társai hozták vissza az ösvényre, ahonnan a tűzoltók vitték el a mentőautóig.

Meghalt egy esztergomi tűzoltó a Rám-szakadékban

A Rám-szakadék egy vulkáni eredetű, nagyjából észak-déli irányban futó szurdokvölgy. Összeszűkülő sziklafalai olykor merőlegesek, de vannak befelé dőlő falak is. Mélysége több helyen meghaladja a 35 métert, míg szélessége helyenként a 3 métert sem éri el.

Meghalt egy esztergomi tűzoltó a Rám-szakadékban

A sziklamederben állandóan csörgedezik a víz, amely hóolvadáskor és nagyobb esők idején patakká duzzad. A szurdokban összességében 112 méteres szintkülönbséget kell leküzdeniük a túrázóknak. A terep egyike a legnehezebben járható, egyben legizgalmasabb magyarországi jelzett turistautaknak.

A Rám-szakadékot évente hatvanezernél több ember keresi fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT