Városlista
2022. január 22, szombat - Vince

Hírek

2012. Szeptember 05. 10:23, szerda | Helyi
Forrás: lvp

Mézes programokkal és finomságokkal vár az olvasókör

Mézes programokkal és finomságokkal vár az olvasókör

Ötödik alkalommal rendezi meg Méz-Napját a Szentgyörgymezői Olvasókör, mely ezúttal szeptember 15-én várja előadásokkal, kézműveskedéssel, mézzel készült sütemények versenyével az érdeklődőket.

A szeptember 15-ei ötödik Méz-Napot is Mudrák Béla, a 2007-ben elhunyt esztergomi méhész tiszteletére rendezi meg a Szentgyörgymezői Olvasókör. Az eseményen a résztvevők a méhészkedés rejtelmeibe tekinthetnek bele, de emellett számos program várja az érdeklődőket. A nap 10 órakor Szabó Anna népmesemondó meseelőadásával kezdődik, majd háromnegyed 11-kor eredményt hirdet az olvasókör a korábban kiírt gyermekrajz-pályázatának lezárásaként. 11 órától kézműveskedések, mézeskalács sütés és díszítés, agyagplasztika készítés, mozgásos játékok, méhecske és virág csuhéból, gyöngyfűzés méhsejt mintával, bőrözés, kreatív tárgyak és textil apróságok készítése valamint fonalgrafika szórakoztatja a jelenlévőket.

Közben mézkóstolás és totó is színesíti a napot, 14 órától pedig a mézzel készült sütemények versenyének eredményhirdetése lesz, süteménykóstolással egybekötve. A megmérettetésre az érdeklődők szeptember 12-e 18 óráig jelentkezhetnek a Szentgyörgymezői Olvasókörben, vagy akár emailben a sz.olvasokor@gmail.com címen a recept leadásával együtt. A legfinomabb sütemények készítőit természetesen díjazza az olvasókör zsűrije.

A nap folyamán természetesen elmaradhatatlan a mézkóstolás, a mézvásár és méhészeti eszközök, a mézzel készült szörp illetve fagylalt bemutatója is.

A Méz-Nap kiegészítő programjaként a Környezetkultúra Egyesület – Élj zölden! programjával – a környezettudatos háztartásra hívja fel a figyelmet.

A Szentgyörgymezői Olvasókör ötödik mézes napjára a belépés díjtalan.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 21. 12:08, péntek | Helyi

Az esztergomi születésű Pónya Sára is indul Pekingben a februári téli olimpián

Alpesisíben Kékesi Márton és Tóth Zita, míg sífutásban Kónya Ádám és Pónya Sára indulhat a februári, pekingi téli olimpián.

2022. Január 21. 11:42, péntek | Helyi

Túlnyomásos oxigénkamrát építenek az esztergomi kórházban

Az ország első államilag finanszírozott, kórházon belül kialakított túlnyomásos oxigénkamrája az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban épül meg.

2022. Január 21. 09:45, péntek | Helyi

Lovas útvonal létesül Esztergom és Pomáz között

Pályázati forrásból épül lovas- és kerékpárút a határ menti térségben. Pomáz és Esztergom között lovastúra-útvonal kerül kijelölésre, míg Szlovákiában Karva és Párkány között 18 km hosszúságú kerékpárút épül.

2022. Január 20. 13:56, csütörtök | Helyi

Liquid - a SKURC csoport kiállítása a Duna Múzeumban

Január 21-én, pénteken 18.30-kor nyílik az a különleges tárlat, melyben a SKURC képzőművész csoport 8 tagja a víz létezésének és működésének sokfélesége alapján kreálta meg műtárgyait.