Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Szeptember 05. 10:23, szerda | Helyi
Forrás: lvp

Mézes programokkal és finomságokkal vár az olvasókör

Mézes programokkal és finomságokkal vár az olvasókör

Ötödik alkalommal rendezi meg Méz-Napját a Szentgyörgymezői Olvasókör, mely ezúttal szeptember 15-én várja előadásokkal, kézműveskedéssel, mézzel készült sütemények versenyével az érdeklődőket.

A szeptember 15-ei ötödik Méz-Napot is Mudrák Béla, a 2007-ben elhunyt esztergomi méhész tiszteletére rendezi meg a Szentgyörgymezői Olvasókör. Az eseményen a résztvevők a méhészkedés rejtelmeibe tekinthetnek bele, de emellett számos program várja az érdeklődőket. A nap 10 órakor Szabó Anna népmesemondó meseelőadásával kezdődik, majd háromnegyed 11-kor eredményt hirdet az olvasókör a korábban kiírt gyermekrajz-pályázatának lezárásaként. 11 órától kézműveskedések, mézeskalács sütés és díszítés, agyagplasztika készítés, mozgásos játékok, méhecske és virág csuhéból, gyöngyfűzés méhsejt mintával, bőrözés, kreatív tárgyak és textil apróságok készítése valamint fonalgrafika szórakoztatja a jelenlévőket.

Közben mézkóstolás és totó is színesíti a napot, 14 órától pedig a mézzel készült sütemények versenyének eredményhirdetése lesz, süteménykóstolással egybekötve. A megmérettetésre az érdeklődők szeptember 12-e 18 óráig jelentkezhetnek a Szentgyörgymezői Olvasókörben, vagy akár emailben a sz.olvasokor@gmail.com címen a recept leadásával együtt. A legfinomabb sütemények készítőit természetesen díjazza az olvasókör zsűrije.

A nap folyamán természetesen elmaradhatatlan a mézkóstolás, a mézvásár és méhészeti eszközök, a mézzel készült szörp illetve fagylalt bemutatója is.

A Méz-Nap kiegészítő programjaként a Környezetkultúra Egyesület – Élj zölden! programjával – a környezettudatos háztartásra hívja fel a figyelmet.

A Szentgyörgymezői Olvasókör ötödik mézes napjára a belépés díjtalan.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.