Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2021. Július 11. 11:10, vasárnap | Helyi
Forrás: esztergom.hu

Mi történt a rendkívüli testületin?

Mi történt a rendkívüli testületin?

A város honlapjára péntek este került fel a beszámoló, amelyből többek között az is kiderült, hogy a polgármester mellett 10 képviselő jelent meg az ülésen és ezentúl nem a Strigonium hasznosítja Széchenyi teret.

Esztergom Város Önkormányzat Képviselő-testülete rendkívüli képviselő-testületi ülését 2021. július 8-án, csütörtökön tartotta.

A meghívóban szereplő napirendi pontok közül a Városfejlesztési Környezetvédelmi és Kulturális Bizottság javaslatára levették a napirendről a 4. számú előterjesztést, amely a Malom utca Váczy-Hübschl Kálmán utcára való átnevezéséről szólt.

A módosított napirendet a testület 9 igen és 2 tartózkodással fogadta el.

Ezt követően a képviselők úgy határoztak, hogy az Önkormányzat pályázatot nyújt be Okos Zebra – gyalogosvédelmi rendszer kiépítésére a 111-es számú főút és az Erzsébet királyné utca kereszteződésében, majd a Bajnok utca partfal szakadásának helyreállítására elnyert vis maior támogatás visszafizetéséről döntöttek, mivel az utca állapota a károsodáskori állapothoz képest nem romlott. A javítási munkálatok később is elvégezhetőek lesznek, amikor a megfelelő forrás rendelkezésre áll.

A jegyző javaslatára hatályon kívül helyezték az Esztergom Város Tiszteletbeli Polgára cím adományozásáról szóló és az adóigazgatási feladatokat ellátó köztisztviselők anyagi érdekeltségének rendszeréről szóló önkormányzati rendeletet. Az indoklásban az szerepel, hogy az adott rendeletek szükségtelenné váltak.

A Kálmán-forrás köz elnevezésű közterület sorsáról úgy határoztak a városatyák, hogy azt a jövőben a 40084 helyrajzi számhoz rendelik, majd egy kúriai döntés következtében a testület közös megegyezéssel felmondta a Strigonium Zrt.-vel a Széchenyi térre kötött közterület-használati szerződést. Mivel a közterületek rendeltetésétől eltérő használatának igénybevétele kizárólag hatósági határozat útján lehetséges és a Strigonium Zrt. nem rendelkezik hatósági jogkörrel, ezért a döntés értelmében nem jogosult közterület, így a Széchenyi tér hasznosítására sem.
A továbbiakban határozat született arról, hogy az önkormányzat bruttó 34.290.000 Ft vételáron megvásárolja a Simor János utcában lévő, volt autóbusz pályaudvar épületeit a Volánbusz Zrt.-től, illetve döntöttek egy Bánomi lakótelepi önkormányzati ingatlan értékesítéséről is.

Ingyen jutott a város egy földterülethez a Magyar Közút Nonprofit Zrt. jóvoltából, aki mint közútkezelő azzal kereste meg az önkormányzatot, hogy térítésmentesen át kívánja adni a Magyar Állam tulajdonában lévő, országos közút megnevezésű ingatlan tulajdonjogát. Az útszakasz a régi 11-es számú országos közút nyomvonal része volt, mely eredeti funkcióját az új főút (117-es) építésével elvesztette, az országos közúthálózatnak már nem része. A térítésmentes önkormányzati tulajdonba és vagyonkezelésbe adásra vonatkozó ajánlatot a testület megszavazta.

A következőkben eldőlt, hogy az önkormányzat nem él a Bajcsy-Zs. utca 7. számú ingatlan tekintetében az elővásárlási jogával. Az önkormányzat értékesítette a lőteret. A testület korábban úgy döntött, hogy versenytárgyalás útján értékesíti az Esztergom-kertvárosban, a Hegy utcában található lőteret. A versenytárgyalás nyertesének a Central European Bodyguard Academy Kft-t nyilvánította és az ingatlant az értékbecslő által megállapított - 39.600.000, - Ft + Áfa vételáron az említett Kft. veheti meg. Egyúttal arról is határoztak, hogy a lőtérre vonatkozóan az Esztergomi Spartacus Sportegyesülettel megkötött és az Egyesület által eszközölt beruházások költségét a szakértői vélemény alapján megtéríti az Egyesület részére 8.500.000, - Ft + Áfa összegben.

A rendkívüli ülés utolsó napirendi pontjában a Képviselő-testület a végelszámolás alatt álló Ingatlankezelő Kft. könyvvizsgálatára elfogadta a Correct Pénzügyi és Könyvszakértő Kft. ajánlatát, és határoztak a céggel való szerződés megkötéséről.

Fotó: esztergom.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.