Városlista
2020. július 11, szombat - Nóra, Lili

Hírek

2019. Május 22. 00:17, szerda | PR

Miért igazi jolly joker a hitelkiváltás?

Miért igazi jolly joker a hitelkiváltás?

A hitelkiváltás kifejezést mindenki ismeri, de vajon mire használható ez a megoldás pontosan? Akinek van meglevő hitele, annak érdemes tudnia, hogy használható ki ez a lehetőség.

Nem az adósságspirálból húz ki

A hitelkiváltás azt jelenti, hogy meglévő hitelünket egy, a piacon fellelhető másik, kedvezőbb ajánlatra cseréljük. Valójában ez a lehetőség mindig minden ügyfél számára fennáll, az új hitelnek egyetlen feltétele van - a hitelképesség mellett -, hogy elmaradás nélkül tudjuk törleszteni a jelenlegi kölcsönt. Vagyis ez az opció nem teszi lehetővé a felhalmozódott adósság rendezését.
Lakáshitel, személyi kölcsön, de hitelkártya esetén is bármikor dönthet úgy az adós fél, hogy számára optimálisabb változatra vált.

Haladó tipp - újabb kölcsön helyett

A hitelkiváltást arra is használhatjuk, hogy egybevonjuk a meglevő szerződésünket egy olyannal, amit épp most akarunk megkötni. Azaz így két hitel helyett egyet kell majd fizetnünk, ami lényegesen könnyebben és zökkenőmentesebben intézhető.
A bevételünket ugyanis egy szintig terhelhetjük csak a törlesztéssel, és lehet, hogy a meglévő, régi hitel már egy igen magas arányt ‘lefed’ ebből. Ennél fogva az új kölcsön felvétele akadályba ütközhet. Ám ha egy újabb és kedvezőbb megoldást találunk, akkor kiválthatjuk a régi, drágább szerződést és egyben plusz kölcsönhöz is jutunk.

Figyelmeztető lépés az MNB-től

A hitelkiváltásra akkor is érdemes gondolni, ha változó kamatozású a jelenlegi személyi kölcsönünk, lakás- vagy más hitelünk. Évek óta most idén márciusban mozdult először az MNB-nél egy betéti kamat, ami hatással van a bankközi kamatokra, az pedig hatással lehet a lakáshitelekre. Ez azt jelenti, hogy nem tartanak örökké a kedvező THM-ek.
A fix törlesztővel ki lehet védeni ezeket az esetleges mozgásokat. Ha a maximumig megterheltük a havi bevételünket évekre előre a visszafizetéssel, akkor érdemes gondolni arra, mi történik, ha felfelé mozdulnak a törlesztőrészletek. Ezt előzhetjük meg egy fix változatra való váltással.
Lehet, hogy az 5 vagy 10 évre, esetleg teljes időtartamra fixált hitel drágábbnak tűnik, de csak addig, míg nem mennek felfelé a kamatok.
Ha utánaszámolunk mondjuk a kamat csak egy pár százalékos felfelé mozgásának, akkor - nagyobb hitelnél, 20 év futamidő alatt - szembesülhetünk akár egy 5-7 milliós növekedéssel is, ami a törlesztés teljes összegét illeti. Ezt a kockázatot küszöböli ki egy hitelkiváltás.Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 06. 18:09, hétfő | PR

Itt a nyár, ideje feltenni a rovarhálót az ablakra! De hogyan?

Ha te is utálod a szúnyogok hegedülését hallgatni és reggel a csípések helyét vakarni, itt az ideje, hogy feltedd a rovarhálót az ablakra! De ha nincs kialakított sín, akkor hogyan? A megoldás egyszerűbb, mint gondolnád.

2020. Július 02. 09:00, csütörtök | PR

Az autófóliázás nemcsak tuning, hanem védelem is az autónak

Az UV-sugárzás, a nyári meleg, a kőfelverődések, az illetéktelen tekintetek mind olyan probléma, amire megoldást kínál a professzionális autófóliázás. És ha nem lenne elég, akkor még jobban is fog kinézni tőle az autónk.

2020. Június 20. 10:20, szombat | PR

Van akinek ízlik, és van, aki még nem próbálta!

Az Otthon íze tovább bővül

2020. Június 18. 14:31, csütörtök | PR

Nem engednek a minőségből

Évről évre, a legszigorúbb átvilágítást végzik el a Jánosik és Társai Kft.-nél. Idén, a járványhelyzet miatt különleges szabályokat betartva tartottak auditot a külső auditorok.