Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Október 07. 07:19, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotók: police.hu

Míg a tulaj aludt, addig betörtek az otthonába

Míg a tulaj aludt, addig betörtek az otthonába

Kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás ügyben beismerő vallomást tett az a két férfi, akiket el is ítélt a bíróság a minap elsőfokon.

A két férfi április 15-én éjjel megjelent kocsival az esztergomi sértett lakóházánál, hogy onnan lopjanak. Az egyik elkövető a behatolás előtt 22 óra 45 perckor felhívta telefonon a sértettet, aki nem vette fel a telefont. Ezt követően átugrottak a kerítésen, majd a náluk lévő szerszámokkal ajtókat próbáltak feltörni, ami nem járt sikerrel, egy ablakot felfeszítettek, amin keresztül bejutottak a házba.

Az egyikük a sértett hálószobájában is kutatni kezdett, ekkor azonban a tulajdonos felébredt, aminek a hatására a vádlottak kimenekültek a házból. A sértett a férfiak után szaladt az udvaron és kerítésnél a földön fekve megtalálta és felismerte az egyik elkövetőt. Ezalatt a másik férfi visszatért a lakásba, ott informatikai eszközöket, telefont, pénztárcát, bankkártyát, a sértett személyes iratait és készpénzt vett magához összesen 335 ezer forint értékben.

Később az elkövetők együtt visszaadták az eltulajdonított tárgyakat és mindketten próbálták rábeszélni a sértettet, hogy ne tegyen feljelentést. A férfiak a rongálással 77 916 forint kárt okoztak, amelyet egyikük a sértettnek megtérített.

A bíróság előkészítő ülésén az elkövetők a bűncselekmény elkövetését beismerték, és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról, amely után a bíróság az egyik férfit 1 év 4 hónap börtönbüntetésre, és 2 év közügyektől eltiltásra, a másik férfit 1 év 8 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlottak és védők enyhítésért jelentettek be fellebbezést. A bíróság ezt követően az elkövetők letartóztatását megszüntette, az erről hozott végzést az ügyész tudomásul vette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.