Városlista
2022. július 3, vasárnap - Kornél

Hírek

2022. Május 18. 13:12, szerda | Helyi
Forrás: Régió TV Esztergom

Migránsokat fogtak el Esztergomban

Migránsokat fogtak el Esztergomban

Május 18-án, szerdán reggel egy migránsokkal teli kisbuszt állítottak meg a rendőrök Esztergomban, a Nagy Duna sétánynál.

Marosán Angelika rendőr hadnagy, a Komárom-Esztergom megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy egy cseh rendszámú tehergépkocsit ellenőriztek a rendőrök a Palkovics pad környékén. Kiderült, hogy a gépjárműben kb. 20 fő migráns tartózkodik. Mikor a helyszínen voltunk még nem nyitották ki a rakteret, ahol a migránsok tartózkodtak, a rendőrök erősítésre vártak. Az 1985-ös születésű külföldi embercsempészt az egyenruhások őrizetbe vették.

Frissítés (police.hu): A járműben az ukrán állampolgárságú embercsempészen kívül több mint 20 illegális migráns utazott, akik nem tudták igazolni az országban való jogszerű tartózkodásukat. A járőrök az embercsempészt elfogták és az illegális migránsokkal együtt előállítják. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az embercsempésszel szemben a nyomozók büntetőeljárást indítanak.

A rendőrség sajtóreferense elmondta azt is, hogy reggel az M1-es autópálya 83-as kilométerszelvényében, Mocsa térségében állítottak meg egy szlovák honosságú tehergépkocsit. A járműben a két szlovák embercsempészen kívül 29, illegális migráns utazott, akik nem tudták igazolni az országban való jogszerű tartózkodásukat.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

2022. Június 29. 16:27, szerda | Helyi

Munkatársakat keres a Grand Hotel Esztergom!

A Continental Group cégcsoporthoz tartozó, múlt nyáron nyitó Grand Hotel Esztergom bővülő csapatába kollégákat keresünk szállodai recepciós és animátor pozíciókba!

2022. Június 27. 14:24, hétfő | Helyi

JOGSEGÉLY PSZICHIÁTRIAI JOGSÉRTÉSEK ESETÉN