Városlista
2022. december 3, szombat - Ferenc

Hírek

2022. Május 18. 13:12, szerda | Helyi
Forrás: Régió TV Esztergom

Migránsokat fogtak el Esztergomban

Migránsokat fogtak el Esztergomban

Május 18-án, szerdán reggel egy migránsokkal teli kisbuszt állítottak meg a rendőrök Esztergomban, a Nagy Duna sétánynál.

Marosán Angelika rendőr hadnagy, a Komárom-Esztergom megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy egy cseh rendszámú tehergépkocsit ellenőriztek a rendőrök a Palkovics pad környékén. Kiderült, hogy a gépjárműben kb. 20 fő migráns tartózkodik. Mikor a helyszínen voltunk még nem nyitották ki a rakteret, ahol a migránsok tartózkodtak, a rendőrök erősítésre vártak. Az 1985-ös születésű külföldi embercsempészt az egyenruhások őrizetbe vették.

Frissítés (police.hu): A járműben az ukrán állampolgárságú embercsempészen kívül több mint 20 illegális migráns utazott, akik nem tudták igazolni az országban való jogszerű tartózkodásukat. A járőrök az embercsempészt elfogták és az illegális migránsokkal együtt előállítják. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az embercsempésszel szemben a nyomozók büntetőeljárást indítanak.

A rendőrség sajtóreferense elmondta azt is, hogy reggel az M1-es autópálya 83-as kilométerszelvényében, Mocsa térségében állítottak meg egy szlovák honosságú tehergépkocsit. A járműben a két szlovák embercsempészen kívül 29, illegális migráns utazott, akik nem tudták igazolni az országban való jogszerű tartózkodásukat.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 28. 09:54, hétfő | Helyi

IDÉN IS MEGNYÍLIK A MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án (szombaton), 18:00 órakor nyitja meg az Eurohíd Alapítvány szokásos évi adventi kiállítását X. Művészet Esztergomért címmel a Kapcsolatok Házában, 34 művész részvételével.

2022. November 28. 09:48, hétfő | Helyi

Alapítványokat is támogat a Richter a térségben

Dorogon és környékén évek óta támogat alapítványokat a Richter Gedeon Nyrt. – erről beszélgettünk Garai Zoltánnal, a dorogi gyáregység főmérnökével.

2022. November 25. 16:14, péntek | Helyi

SZOBATÁRSÁTÓL LOPOTT

A 30 éves férfi egy esztergomi munkásszállón lopta meg a sértettet. Az esztergomi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2022. November 21. 13:41, hétfő | Helyi

Esztergomi Adventi Vásár

Az ünnepi hangulatra vágyó közönséget az idei évben visszafogottabb, ám meghitt és különleges adventi programokkal várják az esztergomi Széchenyi téren.