Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Január 13. 20:01, szerda | Helyi
Forrás: (x)

Mikor szükséges az utólagos vízszigetelés?

Mikor szükséges az utólagos vízszigetelés?

Amennyiben szerencsések vagyunk, talán soha nem szembesülünk a háztartást illetően kellemetlen dolgokkal, de nem egyszer, nem kétszer hallottunk már olyan esetről, hogy valaki

- annak ellenére, hogy azt hitte minden rendben van a ház körül - arra kényszerül, hogy egy nagyobb volumenű javítást eszközöljön lakóhelyén, ingatlanában. Az egyik ilyen leggyakoribb utómunkálatok egyikeként említhető, az utólagos vízszigetelés.

Elsősorban pincék beázásánál, vagy medencék eresztésénél kell eljárni ekképpen. Gyanútlanul azt lehetne gondolni, hogy a fent említett két dolognak - nevesen a pincének és a medencének - tulajdonképpen nincs olyan vonatkozásuk, mely egymással korrelációban állna, ám hinnénk, vagy sem, mégis van. Nevesen pedig nem más, mint az, hogy mind a két dolog igen jelentős mértékben befolyásolja a pénzben kifejezhető értékét annak az ingatlannak, amely a tulajdonunkban áll.

Természetesen könnyedén és magától értetődő az, hogy kifejezetten jó állapotúnak kell lennie a műszaki velejáróknak mind a két esetben. Egy újabb észrevehető hasonlóság és elengedhetetlen tényező, melyet figyelem előtt kell tartani mind a pincék, mind a medencék esetében, hogy döntő többségükben - leszámítva az egészen extrém helyzeteket a medencék esetében - a föld alatt helyezkednek el a telken, ahová az esővíz könnyen beszivárog, talajvízzé alakulván - éppen ezért elengedhetetlenül fontos az, hogy megfelelő utólagos vízszigeteléssel rendelkezzen mind a két hely.

Ám a gond jellemzően akkor következik be, ha erről egy tulaj eddig nem vett tudomást, hiszen szemmel láthatóan megtörtént a baj a szivárgás képében. Ebben az esetben sem kell azonban búsulni, hiszen lehetőség van az utólagos vízszigetelési eljárás elvégzésére, amely után ingatlanunk tartozékai minden bizonnyal jobbak lesznek majd, mint új korukban. Ugyanakkor nem szabad félvállról venni a kérdéskört maximálisan, hiszen egy ártatlan esővíz is kikezdheti a meglévő szigetelést. Szerencsés esetben ez a működést enyhén roncsolja, más esetben működésképtelenné is teszi, ez viszont már nagyobb baj.

Nem is érdemes idáig várni - amennyiben a lehető legkisebb jelét látjuk annak, hogy a szigeteléssel problémák lépnek fel, azonnal bízzuk profi utólagos vízszigetelőkre a dolgot. Az egyik leginkább gyakori ilyen történés, a nagy számok törvénye alapján nyáron történik. Nem csoda, hiszen egy heves esőzésekkel tarkított évszakról beszélünk, melyben az esővíz komoly károkat képes okozni. Gyakori szerencsétlenségre okot adó jelenség az is, hogy statikailag a pince, vagy a medence egy egészen régi, divatjamúlt építkezési kivitelezés végterméke, melyek következtében az anyagfáradás miatt a részek már nem képesek felvenni a harcot a természeti elemekkel.

A hirtelen lezúduló, heves sodrású és nagy terjedelmű esővíz rendkívül nagy veszélyt jelent saját életterünkre. Ám mint az élet minden területén, így itt is érdemes a legjobb gyógykezelést alkalmazni, amely nem más, mint a megelőzés. Amennyiben felmérte a problémás szigetelési területeket és arról győződött meg, hogy nem a legbiztosabb a szerkezet, ne habozzon, éljen az utólagos vízszigetelés által nyújtotta lehetőségekkel! Otthona ezt hálásan meg fogja köszönni magának. A fent említett helyzetek a medencék és pincék kapcsán, még talán a jobb esetek. Az igazán komoly probléma talán akkor van, ha saját, közvetlen életterünk esetében nincs valami rendben a szigeteléssel és azt látjuk, hogy a falaink nedvesednek. A bepenészedett fal nem csak esztétikai, de élettani szempontból is borzasztóan káros, ezért az utólagos vízszigetelés sokszor egy új életminőséget is kínál a számunkra.

Publikáló: Entercomgroup.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.