Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. November 16. 05:02, csütörtök | Helyi
Forrás: police.hu

Milliókat csaltak ki társasházak építésének ígéretével egy pár Dorogon

Milliókat csaltak ki társasházak építésének ígéretével egy pár Dorogon

Egy nőt és egy férfit gyanúsít a rendőrség a bűncselekmény elkövetésével.

Csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy budapesti férfi és nő ellen a Dorogi Rendőrkapitányság.

A két gyanúsított év elejétől különböző fórumokon dorogi társasházak építését hirdette meg. A gyanútlan érdeklődőket az építési munkák előkészületeivel és a tervrajzok meglétével győzték meg arról, hogy egy regisztrációs megállapodást kössenek. A sértettektől elővásárlásként ötszázezer és egymillió forint közötti pénzösszeget vettek át. Mivel a szerződésben foglaltak szerint az építkezés nem kezdődött meg, a vásárlókat a lakásátadások későbbi időpontjával hitegették. Később a két gyanúsított elérhetetlenné vált.

A Dorogi Rendőrkapitányságra az esettel kapcsolatban több feljelentés is érkezett. A rendőrök megállapították, hogy N. Mihály 36 éves és N. Szilvia 37 éves budapesti lakosok az építkezéshez szükséges engedélyekkel és anyagi forrásokkal soha nem rendelkezett, amellyel az építkezést valaha is megkezdhették volna. Ellenük november 7-én körözést rendeltek el. A nyomozók november 14-én 12 óra 20 perckor Budapesten elfogták a férfit és a nőt. A házkutatás során céges iratokat foglaltak le a rendőrök. Őket a Dorogi Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként kihallgatták. Az őrizetbevételüket követően előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT