Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Június 22. 10:00, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Milliókkal károsította meg az esztergomi kórházat

Milliókkal károsította meg az esztergomi kórházat

Több mint 5,6 millió forintot sikkasztott el.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki az esztergomi kórház által részére betegfelvonó beszerzésére átutalt több, mint öt és félmillió forintot saját megélhetésére fordított – közölte az ügyészség.

A vádirat szerint a férfi egy budapesti gazdasági társaság képviseletében arra vállalkozott, hogy az esztergomi kórház részére betegszállító felvonót szerez be, és épít be. A kórház a vállalkozói díj felét, 5 683 250 forintot 2018. augusztus 29-én átutalt a gazdasági társaság bankszámlájára, azonban a vádlott által képviselt Kft. a felvonó építésébe nem kezdett hozzá, a kórház megkeresésére nem válaszolt, a vádlott telefonon is elérhetetlenné vált.

A férfi az előlegként átutalt pénzösszeget a bankszámláról több részletben felvette, azt nem a felvonó beszerzésére, hanem a megélhetésére fordította.
A bűncselekménnyel okozott kár nem térült meg, a vádlott elismerte, hogy felélte a sértett által átutalt összeget.

A vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje, valamint kötelezze arra, hogy a sértettnek okozott kárt térítse meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT