Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. November 24. 10:33, kedd | Helyi
Forrás: (x)

Milyen esetekben válasszuk a szórt purhab szigetelést?

Milyen esetekben válasszuk a szórt purhab szigetelést?

A legegyszerűbb válasz erre az, hogy bármilyen esetben jó megoldás lehet a szórt purhab szigetelés, de természetesen a válasz azért korántsem ilyen egyszerű.

A számos előnye mellett azért vannak hátrányai is ennek a megoldásnak, így ezeket nem árt, ha tudjuk, mielőtt a szórt purhab szigetelést választjuk.

Az egyik, amit tudnunk kell, hogy poros, koszos vagy zsíros felületre nem tapad fel a purhab, így az ilyen esetekben előkészítést nem lehet kikerülni. Természetesen a szakember, akit megbízunk, ezzel tisztában van, és az árba ezt is bele fogja kalkulálni, illetve a munkát sem kezdi meg előkészítés nélkül.

A másik, amit tudnunk kell, különösen akkor, ha olyan helyet szeretnénk szigetelni, amit közvetlen napfény ér, mint például a tetőt, hogy a purhab nem UV álló. Persze nem arról van szó, hogy tető szigetelésére nem lesz alkalmas a purhab, hanem hogy az ilyen esetekben külön UV felületkezelésre lesz szükség.

Ahogy látszik is, a hátrányok inkább csak plusz költséget jelentenek, nem konkrét kizáró tényezőkről van szó. A purhab jelenleg az egyik legjobb szigetelési megoldás, és talán a legelterjedtebb is. Ennek a számos előny az oka, de mik is ezek?

Miért érdemes a purhab szigetelést választani?

Sokan azért szeretik ezt a megoldást választani, mert nem tartalmaz az egészségünkre káros anyagot, szemben más szigetelő megoldásokkal. De ezen kívül is számos olyan tulajdonsággal bír, ami miatt az egyik legjobb szigetelőtechnológiának tekintik.

Az egyik nagy előnye, hogy résmentesen és varratmentesen lehet vele szigetelni, ráadásul a nehezen elérhető helyen is bátran használható. A másik tulajdonsága, ami miatt nagyon kedvelt, hogy páraáteresztő képességgel bír, vagyis nem tárolja a nedvességet.

Ennek köszönhetően a hőhidak kialakulásától nem kell tartanunk, ahogyan gombásodástól, penészesedéstől és a dohosodástól sem. A zsugorodás sem jellemző rá, mivel térfogattartó, így az idő múlásával sem megy vagy tömörödik össze.

Tartja a hőmérsékletet télen-nyáron, de nemcsak a hőszigetelés miatt használják sokan, hanem a víz és hangszigetelő képessége miatt is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.