Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. November 10. 10:09, vasárnap | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Milyen lenne Esztergom jövőbeni városképe?

Milyen lenne Esztergom jövőbeni városképe?

Diákok ötleteivel zárult az Építészeti Napok elnevezésű rendezvénysorozat Esztergomban pénteken a Városházán.

Idén már a IV. Építészeti Napoknak adott otthon Esztergom november 5. és 8. között az Építészet Világnapjához és a Komárom-Esztergom Megyei Építész Kamara (KEMÉK) "Építészet Hónapjának" programjához kapcsolódóan.

A rendezvényt építészhallgatók beszélgetése zárta pénteken a Városházán. A Budapesti Műszaki Egyetem 11 különböző évfolyamán tanuló esztergomi egyetemista tartott előadásokat Zsemberi Ákos moderálása mellett végzős gimnazistáknak.

A fiatalok olyan kérdésekre kerestek választ minthogy: Szerintetek otthonos Esztergom? Mitől lenne az?, Építészhallgatók hazatérve, milyennek látják a várost?, Milyen épületeket hiányoltok?, vagy Milyen lenne Esztergom jövőbeni városképe?

Díjazták a legjobb fotókat

Az Építészeti Napokon átadták a héten az építészeti Vándordíjat is több elismerés mellett. Idén 20 pályázó 58 képpel nevezett a pályázatra, melyen végül az első díjat Márkus Péter nyerte Vízivárosi templom című fotójával. A második díjat Hauszneckt Dániel érdemelte ki Szenttamás 1. című képével, míg harmadik díjas lett Csóka Krisztián Korlenyomat – Simor János utca új piac (jövendő) helyénél címmel.
Különdíjban részesült Adorján Attila, Izsó Zsolt és Hock Anikó is. A Vodafone Esztergom különdíját pedig Nagy Henriette képe nyerte.

A képekből nyílt fotókiállítás a Városházán látható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT