Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Április 13. 12:25, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Milyen szakmákra lesz szükség 2023-ban?

Milyen szakmákra lesz szükség 2023-ban?

A munkaerőpiac és ezzel együtt a különböző szakmákra való kereslet - az igények bővülésével folyamatosan változik.

Létezik egyáltalán olyan szakmai, amely hosszú távon is megélhetést és biztos munkahelyet biztosít számodra? Ahogyan a mondás is igazolja: ‘A jó pap holtig tanul’, azaz sosincs késő irányt váltani és valami újba belevágni a fejszédet, amely nem csak foglalkoztat, de ami által biztos helyed van a piacon. 2023-ban melyek azok a szakmák, amelyekre biztosan lesz kereslet? Olvass tovább és tudj meg többet!

Mindig állj több lábon!

A gazdaság és a világon uralkodó helyzet dinamikus változásával a szakmákra való igény is folyamatosan változik, így neked is érdemes alkalmazkodnod az újonnan felmerülő igényekhez. Felgyorsult világunknak köszönhetően ma már elképzelhetetlen, hogy valaki az első munkahelyéről menjen nyugdíjba. Míg korábban ez volt a módi, ma már sokkal vonzóbb, ha ‘több lábon állsz’, azaz folyamatosan képezed magadat és nyitsz más - általad izgalmasnak és érdekesnek tartott irányba is.

Elő a ‘B tervvel’!

A legjobb tanács, amit megfogadhatsz, hogy mindig legyen egy ‘B terved’. Sokkal kiegyensúlyozottabbak lehetnek a mindennapjaid, ha tisztában vagy azzal, hogy történhet a világon bármi, összeomolhat a gazdaság, megnövekedhetnek a rezsiárak, berobbanhat egy újabb válság vagy háború, de te tudod, hogy mi fog kihúzni a csávából, te tudod, hogy hogyan tovább. Ehhez azonban nem csak szakmai tudás, hanem rugalmasság is szükséges.

Mégis melyek azok a szakmák, amelyekre mindig lesz kereslet?

Vannak, akiknek a sikert a magas fizetés vagy egy kiemelkedő rang jelez, míg vannak, akik akkor érzik magukat sikeresnek, ha azzal foglalkoznak, amit valóban szeretnek, ami elfeledtetik velük a ‘Jaj ne, holnap hétfő!’ szorongató érzését.

Marketing és pénzügy - az örök kedvenc

A marketing és a pénzügy az a két terület, amire biztosan szükség lesz az elkövetkezendő években. Mindazonáltal, hogy izgalmas, változatos és érdekes munkakörökről van szó, nem csak alkalmazotti, de akár vállalkozási státuszban is végezheted a felmerülő feladatokat. Egy igazán pörgős marketing ügynökségnél garantáltan nem fogsz unatkozni!

Oktatás és egészségügy - a hiányszakmák

A pedagógusokra, valamint az egészségügyi dolgozókra mindig szükség van! Ugyan nem a legmegbecsültebb szakmák közé tartoznak, mégis rájuk van a legnagyobb szükség. Amennyiben úgy érzed, hogy szívesen foglalkoznál emberekkel - testükkel és lelkükkel, vagy nevelnéd a jövő nemzedékét, akkor biztos állásra fogsz találni ezen szakmák segítségével.

IT - a szakmák csúcsa!

Az IT szektor által kínált pozíciók tagadhatatlanul sikeresek. Mindazonáltal, hogy anyagilag is elismerik a szakértelmedet, kifejezetten rugalmas munkavégzést kínálnak - munkaidő és munkahely szempontjából egyaránt, kifejezetten elterjedt esetünkben a home office bevezetése is.

Modern világunkban biztosan megtalálod azt a fejlesztői, programozói vagy üzemeltetői állást, amely a legjobban érdekel. Ráadásul sok esetben diploma sem szükséges az elhelyezkedéshez, hanem egy középfokú végzettség, valamint a határtalan elhivatottság elegendő, hogy megfelelj a feltételeknek.

Címkék: állás, munka, munkaerő, szakma

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.